Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: megtörtük a Békéscsaba jó szériáját (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.18 Frissítve: 2023.03.18 Kézilabda

A szünetben még csak egy góllal vezettünk, de végül 35-31-re nyertünk.

A K&H Liga 18. fordulójában a szintén jó sorozatot maga mögött tudó Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE-t fogadtuk a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A rajtot a vendégek kapták el jobban, rögtön az első támadásukból betaláltak, sőt a második gól is az övék volt a meccsen. A mieink is hamar elkapták a fonalat, előbb egyenlítettek, majd Mészáros-Mihálffy Adrienn bombájával 5-4-nél már nálunk volt az előny. Győri Barbara tíz perc alatt több parádés védést is bemutatott, és elöl is beindult a gépezet, így már hárommal mentünk.

7-4-nél a vendégek vezetőedzője, Papp Bálint időt is kért, hiszen irányítottuk a pályán folyó játékot. A vendégek taktikai szünetét követően több percen keresztül állt a játék, a békéscsabai szurkolókkal kapcsolatos problémák miatt. A rendzavarás lecsillapodása után folytatódhatott a párharc, és szerencsére lányainkat sem az időkérés, sem az utána történtek nem zökkentették ki a kiváló ritmusból, a 18. percben 11-7-re vezettünk.

Ellenfelünk kapuscseréje és védekezésváltása kedvezően hatott a játékukra, négyről kettőre csökkent a különbség a 26. percben. Suba Sára nálunk is jól szállt be, rögtön kétszer is tudta hárítani a lila-fehérek próbálkozásait. A félidő utolsó percében a békéscsabaiak már a szünet előtti egyenlítésért támadhattak, de Termány Rita kísérlete a kapufán csattant, a kontrából pedig Grosch Vivien volt eredményes. Sajnos nem ez volt az utolsó gól az első játékrész végén, az utolsó másodpercekben ugyanis még betaláltak a vendégek, így 15-14 volt az állás a szünetben javunkra.

A második játékrészben folytatódott a kiélezett küzdelem, és Pelczéder Orsolya indításgóljával újra hárommal léptünk el, sőt Papp Bálint hamar időkérésre kényszerült, mert 20-16-ra vezettünk már. Ennek ellenére is tartani tudtuk az előnyt, sőt öt gólra növeltük azt.

Szabó Kitti lövése Marina Razum lába között csorgott be a kapuba, amivel a mérkőzésen elöször jegyezhettünk közte hatot. Egyetlen percre sem gondolhattuk, hogy megvan a mérkőzés, ugyanis ellenfelünk hamar ledolgozott a hátrányból két gólt, Vágó Attila időkérésekor már csak 27-23 állt az eredményjelzőn javunkra.

29-25-nél már csak tíz perc választott el attól, hogy miénk legyen a győzelemért járó két pont, ám ehhez még a Békéscsabának is volt pár szava. A 24. percben háromra apadt az előnyünk, de két perccel a lefújás előtt a Simon Petra által értékesített büntető újra az ötgólos fórt jelentette. Végül 35-31-re nyertük a találkozót, amivel meglett a két pont is.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 18. forduló

2023. március 18. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző. 

MTK Budapest‒EUbility Group- Békéscsabai Előre NKSE 35-31 (15-14)

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Szabó K. 4, Mazák-Németh, Szabó L. 4 (1), Mészáros-Mihálffy 3, Pelczéder 3. Csere: Suba (kapus), Simon 8 (2), Sallai, Pál 5, Román 3, Dakos 2, Kobela, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE: Razum ‒ Horváth 3, Lanistanin 10 (4), Bucsi, Mayer 3, Gyimesi 2, Hajtai 1. Csere: Gadányi (kapus), Giricz 3, Török, Termány 4, Borbély 1, Andróczki 2, Bencsik 2.

Vezetőedző: Papp Bálint

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4.

Kiállítások: 12 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Egész héten érződött rajtunk a felkészülésnél, hogy az átlagosnál feszültebbek vagyunk. Az előző heti vereség után nagyon itthon akartuk tartani a két pontot, és legyőzni a jó formában lévő Békéscsabát. Kiélezett mérkőzést játszottunk, a pontos támadójátékunk és jó befejezéseink meghozták a sikert számunkra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!