Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: ugyan csak edzőmeccsen, de győzelemmel avattuk fel az új sportcsarnokot (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.05 Frissítve: 2022.10.05 Kézilabda

40-29-es sikerrel zárult a Dunaújváros elleni gyakorlás.

Még csak most kezdődött el a szezon ‒ három mérkőzésen szerepeltek a mieink ‒ de máris edzőmeccset kell csapatunknak játszania. A hosszú szünetek és kihagyások megkövetelik ezeket az összecsapásokat, hiszen október 15-én már újra élesnek kell lenni. Ezen kívül remek alkalom volt ez a találkozó arra, hogy ne csak az edzéseken, hanem meccshelyzetben is megtapasztalhassák játékosaink az új hazai pályájukat, a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontot.

A találkozó igazi grundkézilabdaként indult, hiszen mindkét oldalon sok hibával kézilabdáztak a felek. Az első gólunkat Kekezovity Anna szerezte a negyedik percben, ekkor a vendégek már kétszer is eredményesek tudtak lenni Kazai Anita indításgóljaival. Tíz perc után továbbra is rengeteg hiba volt mindkét oldalon, ebből mégis a vendégek jöttek ki jobban, 6-4-re vezettek.

A 14. percben Pál Tamara alsó lövése Oguntoye lábai között talált utat a kapuba, ezzel pedig már 8-8-ra szépítettünk. Rapatyi Tamás időkérése után a háromirányítós támadásunk pedig a vezetést is meghozta számunkra. A legnagyobb különbség, amivel el tudtunk lépni az két gól volt, de 13-13-nál újra egált mutatott az eredményjelző.

Suba Sára magabiztos teljesítményt nyújtott a kapuban, szép védéseket mutatott be a fiatal hálóőr. Két és fél perccel a szünet előtt egygólos előnyben voltunk, a félidei állást pedig Román Dorina második gólja állította be 19-15-re.

A térfélcserét követően Suba Saci tovább folytatta első félidős kiváló tevékenységét, és támadásban is szereztük a gólokat, így gyorsan négyről hatra növeltük a fórt. A mieink küzdőszellemét mutatja, hogy közte hétnél Pelczéder Orsolya önfeláldozóan vetődött a Suba Sáráról kipattanó labdára. A 42. percben 29-20-as előnyt jegyezhettünk.

A továbbiakban az öt gólra zárkózásért vezethetett támadást ellenfelünk, de a kísérletüket Suba Sára akadályozta meg. A folytatásban sem engedtük közelebb a vendégeket, sőt a vége előtt négy perccel 37-27 volt az állás. A barátságos mérkőzés 40-29-es végeredménnyel zárult. 

Felkészülési mérkőzés

2022. október 5. 15:00, Budapest, Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 40-29 (19-15)

Játékvezetők: Benya-Hantos D., Kovács K.

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch 4, Kekezovity 5, Simon 1, Szabó L. 3, Koronczai 5, Pelczéder. Csere: Mazák-Németh, Pál 8 (2), Dakos 5, Szabó K. 4 (1), Román 3, Juhász 1, Sallai 1.

Vezetőedző: Vida Gergő

Dunaújvárosi KKA: Oguntoye‒ Agócs 6, Krupják-Molnár 1 (1), Horváth 1, Nick 3, Matucza 2, Kazai 6. Csere: Bartulovic (kapus), Szalai 6 (4), Arany, Poczetnyik 2, Borgyos, Lakatos, Farkas K. 2.

Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/4.

Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

Vida Gergő: ‒ A hozzáállásunk megfelelő volt, a támadójátékunk pedig sokat javult az elmúlt hetekhez képest. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!