Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: fordulatok és hatalmas izgalmak közepette nyertünk az Alba Fehérvár KC ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.03.28 Frissítve: 2024.03.28 Kézilabda

Az idegenbeli döntetlen után 36-35-ös győzelemmel itthon tartottuk a két pontot.

Fontos két pontért küzdöttünk meg az Alba Fehérvár KC csapatával kora este, a két együttes között mindössze egyetlen pont volt a különbség, és semmiképp sem akartunk helyet cserélni ellenfelünkkel a táblázaton, sőt inkább hárommal meglépni tőle. Az eredményességgel a mérkőzés kezdetén nem volt gondunk, három perc alatt háromszor vettük be a székesfehérvári kaput. A túloldalon ellenfelünk a hétméteresek kiharcolásában járt élen, ám a harmadik Szabó Kitti-büntetőnek már Szőke Szonja mondott nemet.

Az első tíz percben mi kézilabdáztunk jobban, a 11. percben 7-5-ös vezetésre tettünk szert, amire rögtön időkérés volt a válasz a vendégek részéről. Szerencsére nem akasztotta meg a lendületünket a szünet, előbb óriásit sáncolva labdát szereztünk, majd Dakos Noémi révén a háromgólos előny is a miénk lett. A következő percekben gólra gól volt a válasz, ekkor már négygólos előnyt is jegyezhettünk, de a huszadik percben egyre zárkózott ellenfelünk. Több kísérletünket is a kapufa állított meg, a másik oldalon pedig bementek a lövések, 12-12-re módosult az állás.

Remek védekezéssel álltuk útját annak, hogy egyáltalán a kapuig eljussanak a székesfehérvár labdái, sőt gyors gólokat is lőttünk, éppen egy ilyen akcióval szerezte meg Fekete Bozsana az első gólját, ami nekünk kétgólos fórt jelentett. Gyors középkezdésből is rendre eredményesek tudtunk lenni, a szünetre pedig egy gólra apad az előnyünk, 18-17-es állással fordultunk rá a második játékrészre.

Annak is az első támadásából egyenlített a vendégcsapat, sőt 20-20-as döntetlennél támadhatott is a vezetésért, ami Afentaler Sára hétméteresével össze is jött neki. A folytatásban mi szaladtunk az Alba Fehérvár KC után, de Mészáros-Mihálffy Adrienn bombájával fordítottunk. Leszakítani azonban nem tudtuk a Székesfehérvárt, folyamatosan egál állás mellett kézilabdázhattak a felek.

Az utolsó tizenöt percnek is 30-30-as döntetlenről nézhettünk elébe, amiről a vendégek tudtak elmozdulni – 32-30-nál Vágó Attilának időt kellett kérnie. Az egyperces taktikai szünet után Farkas Johanna hétméteresével egyre csökkent a hátrányunk, de Utasi Linda vezérletével ismét betalált az Alba FKC. Győri Barbara védéseiből Papp Dorka vette be kétszer is a vendégek kapuját, ezzel 34-33-ra fordítottunk az 53. percben.

Őrületes izgalmakkal várhattuk a mérkőzés utolsó öt percét, semmi sem dőlt el még, 34-34-et mutatott az eredményjelző. Papp Dorka ismét nagyot futott, hogy megmentse az indításra szánt labdát, jobbszélsőnk ellen szabálytalankodtak tiszta ziccerben, a büntetőt pedig Farkas Johanna bevarrta a székesfehérvári kapuba. Három perccel a vége előtt 36-34 volt az állás javunkra, de megnyugodni egyetlen percre sem lehetett.

Farkas Johanna másodjára szerezte meg briliánsan a labdát ellenfelünktől, de az utolsó másodpercekig kétséges volt, kié lesz a két pont. Tíz másodperc volt hátra, egygólos előnyben harcoltunk meg azért, hogy ne tudjon ilyen kevés idő alatt gólt szerezni az Alba FKC. Emberhátrányban védekezve ziccerig játszotta magát ellenfelünk, ám Győri Barbara fantasztikusan lehúzta Zrnic Bruna ejtését, így hatalmas csatában 36-35-re megnyertük a meccset.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 18. forduló

2024. március 28. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 200 néző.

MTK Budapest‒Alba Fehérvár KC 36-35 (18-17)

Játékvezetők: Horváth P., Marton B.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 1, Mészáros-Mihálffy 3, Farkas 9 (3), Dakos 5, Poczetnyik 5, Pelczéder 1. Csere: Szőke (kapus), Weisheitel 1, Ferenczy 1, Kekezovity 2, Fekete 3, Papp 5, Kobela

Vezetőedző: Vágó Attila

Alba Fehérvár KC: Tóth ‒ Zrnic 4, Szabó 5 (2), Kövér, Sulyok, Utasi 11, Takó 5. Csere: Kubina, Kayumova (kapus), Smbatian 6, Kocsis, Afentaler 4 (4), Dubán

Vezetőedző: Horváth Roland

Hétméteresek: 5/3, illetve 8/6

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc

Vágó Attila: ‒ Kiélezett és fordulatos meccsen szereztük meg a két pontot, amelyen apró mozzanatok döntötték el, kié lesz a győzelem. Nagyon örülök, hogy amikor hátrányban voltunk, akkor sem adtuk fel egyetlen percre sem, óriásit küzdöttünk végig, a szívünk vitt előre, ami sikert eredményezett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!