Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: fontos mérkőzés előtt állunk

Publikálva: 2022.03.17 Frissítve: 2022.03.16 Kézilabda

Az Érd vendégeként lépünk pályára március 19-én.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában az Érd vendégeként lépünk pályára. Nagyon fontos összecsapás vár mindkét félre, így az arénában garantált lesz a parázs hangulatú mérkőzés.

Ellenfelünkkel a szezon őszi fordulója során találkoztunk már, akkor nagyon sok meghatározó játékos hiányzott a vendégek oldaláról, ám ennek ellenére is jól tartották magukat Horváth Roland lányai, hiszen a félidőben csupán háromgólos előnyünk volt, de a végén cseppet sem kellett izgulni, hogy kié lesz a két pont, hiszen 36-28-as győzelmet arattunk.

Az októberi párharcon ellenfelünk csupán két ponttal rendelkezett még, azóta szépen gyűjtögettek, hiszen jelenleg nyolc ponttal a tizenkettedik pozícióban vannak, míg mieink tizennégy megszerzett ponttal a nyolcadik helyen állnak.

Az érdi csapatról elmondható, hogy nagyon harcos gárda, amelyik egyetlen pillanatig sem adja fel, minden meccsen az életéért küzd, ugyanis a kiesés lehetősége még ott lebeg a feje felett, csupán két ponttal szerzett többet, mint a mögötte ‒ már kieső pozícióban lévő ‒ újonc Vasas.

Ellenfelünk leggólerősebb játékosa a jelenleg nyolcvan találatnál járó Kopecz Barbara, mellette pedig csupán kettővel lemaradva a házi lista ezüstérmese Szabó Kitti, akiről már az elmúlt hetekben napvilágot látott a hír, hogy kék-fehér mezben szerepel a következő idénytől.

Egyik csapat sem hangolt túl jól a találkozóra, hiszen az érdiek idegenben nagyon fontos meccset veszítettek el az Alba Fehérvár KC vendégeként, ahol két góllal, 31-29-re kaptak ki. Mieink pedig hazai környezetben fogadták az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát, ahol a vártnál nagyon különbséggel, egy híján húsz góllal ‒ 39-20 ‒ maradtak alul a Bajnokok Ligája szereplő ellen.

Vida Gergő a hétvégi találkozóval kapcsolatban fogalmazta meg véleményét.

‒ Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Mind a két csapatnak égető szüksége van a két pontra. Az Érd bizonyította már ebben az évben is, hogy jó játékra képes, kiváló, rutinos játékosok alkotják a csapatot, akik évek óta az első osztályában szerepelnek. A győzelem reményében utazunk hozzájuk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 18. forduló

2022. március 19. 18:00, Érd, Érd Aréna

Érd‒MTK Budapest

Játékvezetők: Horváth P., Marton B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!