Kézilabda
Török Lilly

Kézilabda: fél siker a fiataloknál

Publikálva: 2022.01.23 Frissítve: 2022.01.23 Kézilabda

Utánpótláskorú csapataink - a felnőttekhez hasonlóan - a Kisvárdát fogadták, hazai környezetben.

Január 22-én – 13:00 órai kezdettel – először serdülő együttesünk lépett pályára a Vasas edzőcsarnokában. A találkozót 8-0-s kezdéssel indították fiataljaink, a hosszú utazás, úgy tűnt megviselte a kisvárdaiakat. Bárány Panna remekül védte a hazai kaput, támadásban pedig Rnic Marija és Szájer Hanna is többször eredményes volt. A vendégek az első találatukat a 14. percben lőtték. Érdemes megjegyezni, hogy a kisvárdai serdülő gárda játékoskeretének több idegenlégiós játékos is tagja, mely ugyan a felnőtt korosztályban nem kirívó eset, de utánpótlás-mérkőzésen igen meglepő. A félidőre is tartottuk az elején kiharcolt nagyarányú előnyünket, így 13-5-s állásnál mehettünk szünetre.

A második játékrészben közelebb zárkóztak a vendégek, a 45. percben csupán háromgólos fórunk volt. Ennél kisebb különbség a két együttes között már nem alakult ki, sőt ezt követően újra megnyugtató előnyre tettünk szert, mely kitartott egészen a végéig. Ezzel serdülő lányainak 28-22-es magabiztos győzelmet értek el hazai pályán.

Leány serdülő I. osztály-Kelet, 12. forduló

MTK Budapest─Kisvárda 28-22 (13-5)

Finfera Maximilián: ─ A lányok kiváló teljesítmény nyújtottak mind védekezésben, mind támadásban. A félidei megnyugtató állás után ellenfelünk nyitott védekezése közelebb hozta őket hozzánk, ám a végén ezt is szépen megoldották a lányok. Gratulálok a csapatnak, nagyon szép teljesítmény volt, melyre a jövőben is lehet építeni.

A sikeres serdülő találkozó után az idősebbeken volt a sor, hogy bizonyítsanak. Ez a párharc pont az előző meccs ellentétjeként indult, ugyanis a kisvárdaiak hagytak állva minket, a 10. percben 0-5-s állásnál Finfera Maximiliánnak időt is kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat. A 24. percben Takács Viktória találatával felzárkóztunk három gólra, majd mindkét fél részéről hosszabb gólcsend következett. A félidő végére újra sikerült nagyobb különbséget kialakítaniuk a vendégeknek, így 12-6-ra vezettek.

A második harminc percre fordulva a játékunk nem hozott sok változást, sőt egyre inkább érvényesült a Kisvárda akarata. A 48. percben már tíz volt a két csapat között, annak ellenére is, hogy Vas Bereniké jó teljesítménnyel szállt be a hálóőri feladatok ellátására. A hátralévő percekben csupán az volt a kérdés, hogy milyen arányú vereséget szenvedünk, végezetül 29-18-ra kaptunk ki és ezzel a kisvárdaiak vitték magukkal a győzelemért járó két pontot.

Női ifjúsági I. osztály-Kelet, 12. forduló

MTK Budapest─Kisvárda 18-29 (6-12)

Finfera Maximilián: ─ Ez a meccs pont az ellentétje volt a serdülő találkozónak, szinte semmit sem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Több játékosomnál dekoncentrációs problémát véltem felfedezni, Takács Viki viszont kiemelkedett a pozitív teljesítményével a csapatból. Ő és a keretben lévő serdülő játékosok sokat tettek hozzá a mérkőzéshez. A szombati, Szentendre elleni összecsapáshoz ez a teljesítmény kevés lesz, hogy elhozzuk a két pontot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!