Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: felkészülési mérkőzésen gyakorolhattunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.17 Frissítve: 2021.12.17 Kézilabda

Az FTC-Rail Cargo Hungaria és az MTK Budapest közös csapata edzőmérkőzésen szerepelt a DVSC Schaeffler ellen.

Még korántsem a karácsonyi bejglizésre és karácsonyfaállításra hangolódik női kézilabdacsapatunk, hiszen december 17-én, pénteken, 14:30 órai kezdettel az FTC-Rail Cargo Hungaria és az MTK Budapest közös edzésidőszakának lezárásaképpen felkészülési meccset játszottak kézilabdásaink a DVSC Schaeffler ellen az Elek Gyula Arénában. Az összecsapáson mindegyik együttes kénytelen volt nélkülözni válogatott játékosait.

Nagy tempóval indult az első félidő, hiszen mindkét fél igyekezett gyorsítani a játékát, minél könnyebb gólokat szerezni rendezetlen védelem ellen. A 6. percben ─ Arany Rebeka indításból elért találatával ─ a vendégegyüttesnél volt az egygólos előny. Győri Barbara kiválóan kezdte a találkozót, hiszen több szép védést is bemutatott, volt, hogy egy támadáson belül háromszor is játékba kellett avatkoznia. Poszttársa is megszűrte a hazai próbálkozásokat, a 9. percben 4-2-re a DVSC lányai vezettek. A 13. percben pedig már 8-4-es állásnak örülhettek a debreceniek.

Kekezovity Anna szépen túljárt Csapó Kíra eszén, a 17. percben második találatával háromra csökkentette a differenciát. Ennek ellenére állandósulni látszott a négygólos különbség, hiszen ezt folyamatosan tartani tudta a vendégcsapat. Többször is megvolt az esélyünk közelebb férkőzni, de rendre elhibáztuk a lehetőségeinket, míg végül a 25. percben Marincsák Nikolett találatával két gólra zárkóztunk fel. A következő támadást is eredményesen zártuk, így már csupán eggyel dobtunk kevesebbet ellenfelünknél. A félidő utolsó másodpercében kiegyenlítettünk, így 16-16-os állással ért véget az első etap.

A második játékrész 34. percében már nálunk volt a mérkőzés irányítása, háromgólos előnyt tudhattunk magunkénak. Kekezovity Anna megállíthatatlannak bizonyult, hiszen a Csapót váltó Giegerich sem tudott kifogni rajta. A 11. percben Szilágyi Zoltán hívta magához sajátjait, ekkor már 24-20-ra vezettünk. A Győri Barbara helyett érkező Suba Sára jól tartotta a hátsó alakzatot. Az időkérést követően a debreceniek egyből megfelezték a két gárda közötti különbséget, sőt a félidő derekán csupán egygólos hátrányban voltak. Ismét visszaállítottuk a háromgólos differenciát, s bár próbálkoztak a Hajdú-Bihar megyeiek, de egynél közelebb egyszer sem jutottak, a 24. percben Pál Tamara eredményességének köszönhetően már 31-27-nél járt a hazai előny. Ugyan a végjátékban már öt góllal is jobbnak bizonyultunk, végül 33-29-es győzelmet arattunk.

December 21-én – szerdán – 14:00 órai kezdettel immáron a Vasas SC edzőcsarnokában az Érdet fogadjuk felkészülési mérkőzésen, melyet szintén zárt kapuk mögött rendeznek meg.

2021. december 17. 14:30, Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria-MTK Budapest─DVSC Schaeffler 33-29 (16-16)

FTC-Rail-Cargo Hungaria-MTK Budapest: Győri ─ Bánfai, Tóth 6, Behnke 1, Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 1, Hársfsalvi 2. Csere: Suba (kapus), Kekezovity 9, Marincsák 6, Mazák-Németh, Juhász, Pelczéder 2, Kisfaludy, Pál 4 (1), Sallai 2.

Vezetőedző: Elek Gábor és Vida Gergő

DVSC Schaeffler: Csapó ─ Arany 2, Deonise Fachinezzo 4, Szabó 5 (1), Török 2, Jezhykava 5 (1), Petrus 1, Csere: Giegerich (kapus), Silye Nanda 2, Lakatos Petra 1, Ináncsi Fruzsina 1, Tóth Gréta, Korsós 6.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Hétméteresek: 1/1, illetve 3/2

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc

Vida Gergő: ─ A második félidőre feljavult a védekezésünk, ezáltal könnyű gólokat tudtunk szerezni. Kedden az Érd ellen újabb edzőmérkőzésen szerepelhetünk, fejben már a Vasas SC elleni bajnoki mérkőzésre készülünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!