Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: Fél lábbal a következő körben (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2021.10.17 Frissítve: 2021.10.20 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk kilencgólos győzelmet aratott a Yalikavak otthonában az Európa-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

EHF Európa-liga selejtező, 2. forduló

Yalikavak Spor Kulübü–MTK Budapest 24-33 (13-19)

Bodrum, Binnaz Karakaya Sports Hall

Vezette: Sherif Xhema, Besfort Jahja (koszovóiak)

Yalikavak Spor Kulübü: Imamoglu – Sancak 2, Yiilmaz Yeliz 1, Yilmaz Kübra 1, Baranik 1, Hosgör Binboga 3, Sakizcan 7
Csere: Adnar, Cinkan (kapusok), Oguz, Yilmaz Buket, Sagdic, Sahin 9 (6), Yildiz, Yapici Sinem, Yapici Gizem

Vezetőedző: Özcan Kivanc

MTK Budapest: Győri – Juhász 3, Kekezovity 4, Marincsák 3, Szabó, Bujdosó-Gerháth 2, Pelczéder 5
Csere: Rutka-Győrffy (kapus) Sallai, Pál 11 (8), Koronczai, Bánfai 5, Mazák-Németh, Dakos

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hetesek: 8/6 illetve 8/8

Kiállítás: 16 perc illetve 12 perc

Vasárnap kézilabdacsapatunk a törökországi Bodrumban, a Yalikavak Spor Külübü ellen mutatkozott be a nemzetközi porondon, méghozzá az EHF Európa-liga második fordulójában. A csapatokat szinte teltház fogadta, a török közönség remek hangulatot varázsolt a kicsi sportcsarnokba.

A publikum csalódására Bujdosó-Gerháth találatával kezdődött a találkozó, a hetedik percre pedig már négy különböző játékosunk volt eredményes. Pelczéder előbb mezőnyből, majd indítás után talált be, 6-3-as MTK Budapest fórnál a hazai vezetőedző kénytelen volt időt kérni. A mieink lendületét ez sem tompította, a 16. percben már héttel, 11-4-re vezettünk, ami újabb Yalikavak időkéréshez vezetett.

A félidő második felére Golovin Vlagyimir cserékkel igyekezett frissen csapatát, míg a hazaiak nyitottabb védekezéssel próbáltak újítani. A hat-hétgólos különbségünk állandósulni látszott az első játékrészben, harminc percnyi játék után 19-13-at mutatott az eredményjelző.

A térfélcserét követően rögtön kétperces büntetést kaptunk, ám Győri védésének és Pál hetesének hála nem kerültek hatnál közelebb a törökök. A második játékrészben főleg Sahin villogott a hazaiaknál, míg nálunk szépen eloszlott a mezőnyből szerzett találatok száma.

A 42. percben 23-17-es vendégvezetésnél kért időt Golovin Vlagyimir, a meccs ezen szakaszában némileg akadozott a támadójátékunk a felállt védelem ellen. A rövid szünet után Szabó harcolt ki büntetőt, amit Pál magabiztosan értékesített.

Három perccel később jött meg újra a közönség hangja: ekkor kettős emberhátrányunk után négy gólra férkőzött a hazai gárda, így nagyon jól jött, hogy a török Baranik piros lapot kapott, majd Gerháth-Bujdosó óriási gólt akasztott.

A Yalikavak lendülete ezután sem hagyott alább: tíz perccel a vége előtt már csak 26-23-ra vezettünk. Pál ezután háromszor is eredményes volt rövid időn belül, – kétszer hetesből, egyszer akcióból – míg a török együttes csak egyszer tudott betalálni. Az 55. percben Marincsák gólja visszaállította a hatgólos különbséget, picit újra megnyugodhattunk.

Az 58. percben megint Marincsák volt a főszerepben: előbb kicsúszott a labda a kezéből, de estében a háta mögött hozta helyzetbe Bánfait, aki – ahogy az egész meccsen – ezúttal sem hibázott. Ezzel a találattal 32-24-re nőtt a fórunk, megtörtük a török ellenállást, és végül 33-24-es győzelmet arattunk, így kitűnő helyzetből várhatjuk a visszavágót.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!