Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: fel kell törni ellenfelünk masszív védekezését

Publikálva: 2022.05.12 Frissítve: 2022.05.12 Kézilabda

Utoljára utazunk ebben a szezonban, ezúttal a Kisvárda Master Good SE vendégei leszünk.

A 2021/22-es idényből két mérkőzés maradt hátra a K&H Liga női kézilabda-bajnokságban. A mieink utolsó két találkozóján először Kisvárdán vendégszerepelnek, majd a Szombathelyi KKA gárdáját fogadják.

Május 14-én, szombaton 18:00 órától a tabellán elfoglalt pozíciót befolyásoló meccs vár mindkét félre, hiszen a két csapatot mindössze két pont választja el egymástól. Kék-fehér lányaink huszonkét szerzett ponttal jelenleg a tabella hetedik helyét foglalják el, míg Bakó Botond tanítványai húsz ponttal ‒ pontazonossággal a Dunaújvárosi KKA-val ‒ a kilencedik pozícióban állnak. Döntő fontosságú lesz tehát, hogy szombaton melyik együttes szerzi meg a két pontot, vagy esetleg pontosztozkodásra kerül sor, mint ahogyan az első találkozón történt. Sokan emlékezhetnek, hogy ez volt az első tétmeccse csapatunknak azután, hogy szinte az összes játékosunk több napra kidőlt a koronavírus-járvány miatt. A január végi gólszegény összecsapás 22-22-es végeredménnyel zárult.

A kisvárdaiak az előző héten szintén gólínséges meccset játszottak az Érd vendégeként. A hazai csapat az életéért küzdött, ugyanis 18-17-es győzelmet arattak a Kisvárda Master Good SE felett, mellyel nagy lépést tettek a bennmaradás felé. Ellenfelünk házi góllövőlistáját a rutinos idegenlégiós irányító, Tamara Radojevics vezeti 118 találattal, mögötte pedig huszonegy góllal lemaradva Dombi Luca áll, a dobogó harmadik fokát pedig Udvardi Laura foglalja el.

Vida Gergő, vezetőedző a szombati pontszerzés kulcstényezőiről beszélt.

‒ A hétvégi mérkőzésen döntő fontosságú lesz, hogy miként tudjuk feltörni a Kisvárda masszív védekezését. Ellenfelünk csapatát kiváló játékosok alkotják, így nekünk támadásban és védekezésben is száz százalék körüli teljesítmény kell, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza közvetlen riválisunk otthonából.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 25. forduló

2022. május 14. 18:00, Kisvárda, Szent László Gimnázium Tornacsarnok

Kisvárda Master Good SE‒MTK Budapest

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!