Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: ezen a meccsen csak mi nyerhettünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.22 Frissítve: 2022.12.22 Kézilabda

Lehengerlő első félidő után szereztük meg a győzelmet Érden.

A 2022-es esztendő utolsó idegenbeli összecsapására került sor Érden, amely egyben a K&H Liga nyolcadik fordulója volt. Rendkívüli izgalommal várhattuk ezt a párharcot, hiszen mindkét csapat számára óriási jelentősége volt a két pontnak, ugyanis az eddigi fodulókban az Érd kettőt, mieink pedig hármat gyűjtöttek.

Az előző mérkőzésen kiválóan teljesítő Simon Petra ezen a meccsen is elemében volt, az első két gólunkat ő szerezte. Védekezésben pedig Grosch Vivien nagyon szemfüles volt, rögtön az első percekben két labdát is ellopott az érdiektől. Fantasztikus kezdést produkáltunk, szűk hat perc után 6-1 állt az eredményjelzőn javunkra, így a hazaiak vezetőedzőjének, Horváth Rolandnak nem volt más választása, mint időt kérni.

Ám a rövid szünet sem zökkentett ki minket, hiszen a pihenő után Győri Barbara egymás után két bravúrt is bemutatott, előbb Kopecz Barbara hétméteresét, majd Dávid-Azari Fruzsina – korábban az MTK Budapest játékosa volt – ívelését hárította. A 12. percben kettős emberhátrányba kerültünk, ez jó lehetőség volt az érdieknek, hogy a hatról közelebb zárkózzanak, de csak négyre tudták csökkenteni a különbséget.

A 16. percben Vágó Attila hívta magához a lányokat, ugyanis hét lőtt gólnál megrekedtünk, hat perce nem tudtuk bevenni a hazai kaput. Ahogy az várható volt, nagy csata volt a pályán, de 9-6-nál továbbra is nálunk volt az előny. A félidő utolsó tíz percére kanyarodva újra hattal vezettünk, amit növelni is tudtunk, a szünetre 18-10-es állással mehettünk.

A második játékrész elején belementünk az adok-kapokba, felváltva estek a találatok, ami nekünk jó üzlet volt, tartottuk a nyolcgólos fórt. A 38. percben viszont változott a helyzet, hatra közelítettek meg minket az érdiek, ami nem is tetszett Vágó Attilának, hogy elejét vegye a hazai felzárkózásnak kikérte második idejét.

A pihenő után gyorsan négyre apadt az előny, ám a 40. percben Szabó Kitti góljával már ötnek, majd Pál Tamara bomba átlövése után hatnak örülhettünk. A következő percek Győri Barbara pillanatai voltak, zsinórban háromszor avatkozott játékba, ebben hétméteres is benne volt.

A találkozó utolsó tíz percét úgy kezdhettük meg, hogy 27-21-re vezettünk, sok izgulni valónk nem maradt, ugyanis a lányok remekül kézilabdáztak. Méltó zárása lett a mérkőzésnek, hiszen friss igazolásunk, Kobela Tamara lőtte a találkozó utolsó gólját, akinek ez volt az első találata kék-fehér mezben, ezzel 32-24-re állította be a végeredményt.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló

2022. december 22. 18:00, Érd Aréna

Érd‒MTK Budapest 24-32 (10-18)

Játékvezetők: Fekete P., Tóth D.

Érd: Hadfi ‒ Dávid-Azari 2, Paróczy 2 (1), Horváth, Csiszár-Szekeres, Kerekes, Fekete 3. Csere: Horváth-Csapó, Kántor (kapus), Kopecz 4 (1), Ábrahám, Csáki Zs. 8 (2), Puskás, Csáki L. 5, Kiss.

Vezetőedző: Horváth Roland

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Szabó K. 4, Simon 5, Szabó L. 6 (4), Pál 7, Pelczéder 2. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Dakos, Román 2, Juhász, Kobela 1, Sallai 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 9/4, illetve 6/4.

Kiállítások: 14 perc, illetve 14 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben szerzett előnyünk szinte végig megmaradt. Ugyan az Érd a második félidőben visszazárkózott, de volt tartása a csapatomnak, újra megtaláltuk a helyes utat, köszönhetően a jó játéknak és a kiváló kapusteljesítményünknek. Bízom benne, hogy lendületet ad nekünk ez a nagyon fontos győzelem

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!