Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: évzáró mérkőzés

Publikálva: 2021.12.27 Frissítve: 2021.12.27 Kézilabda

A 2021-es év utolsó összecsapása következik a Vasas SC ellen.

Az idei év utolsó megmérettetésére készülnek női kézilabdázóink december 29-én – szerdán – 18:00 órai kezdettel, a Vasas SC gárdája ellen. A 2021/22-es idény fele sem telt még el, hiszen ez a bajnoki találkozó a tizedik magyar bajnoki tétmérkőzés lesz a szezonban.

A Vasas SC az NBI/B keleti csoportjában harcolta ki a feljutást, így 2021 őszétől a legmagasabb osztály szereplői. A bajnokcsapat tagjai mellé több fiatal játékost is szerződtetett a klub, Kajdon Blanka, Faragó Luca és Gercsó Nóra a NEKA együtteséből érkeztek a fővárosba, Oláh Kyra a Pénzügyőr SE gárdájától, illetve Zsigmond Panna a hálóőri feladatok ellátására jött a ferencvárosi utánpótlásból. Két idegenlégiós is helyet kapott Penszki Gergely keretében, Marija Agbaba és Marija Dmitrovics személyében.

Aktuális ellenfelünk – négy megszerzett ponttal – a 12. helyről, várja 2021 utolsó összecsapását. A Vasas a K&H női kézilabdaligában, az első meccsén – nagy meglepetésre – hazai pályán legyőzte az Alba Fehérvárt 26-24-re. Ezután három pontszerzés nélküli találkozó következett – a Győr, a Kisvárda és a Szombathely ellen − míg az ötödik körben, a szintén frissen feljutott Budaörs együttesét verték meg, magabiztos játékkal 28-24-re. A hosszabb téli pihenő előtt további négy olyan mérkőzésen szerepeltek, melyen nem sikerült győzedelmeskedniük, így a Vác, a Mosonmagyaróvár, az FTC és az Érd ellenében is alulmaradtak.

Vida Gergő így beszélt ellenfelünkről: – A Vasas okozott már több meglepetést is a bajnokságban, a középmezőny élcsapatai számára méltó ellenfélnek bizonyult. Döntő lesz a mérkőzésen, hogy keményen védekezzünk, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó kapusteljesítményünk. A lányok nagyon motiváltan érkeztek vissza a karácsonyi ünnepekről a munkába, célunk nem lehet más, mint a győzelem megszerzése, ezért is dolgozunk ma és a hátralévő időben is.

A Vasas SC gárdája fiatal és lendületes, a végsőkig harcoló csapat, így nem lesz egyszerű dolga mieinknek, de mindenképp meg kell mutatkoznia a két csapat között a sokéves, az első osztályban megszerzett rutinnak, mely a mi oldalunka billentheti a mérleg nyelvét.

A találkozó pikantériája az lesz, hogy mieink szerepelnek a versenykiírásban vendéglátóként a meccsen, ám mivel kék-fehér lányaink otthona is a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok ez év őszétől, így a Vasasos kézilabdázók sem érezhetik majd magukat idegenben, sőt ők vannak igazán a megszokott környezetükben.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

MTK Budapest−Vasas SC

2021. december 29. szerda 18:00 óra
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 

Játékvezetők: Nagy, Túróczy

A találkozót YouTube-csatornánkon közvetítjük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!