Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: elkezdődött a tavaszi szezon az utánpótlás számára

Publikálva: 2024.01.29 Frissítve: 2024.01.29 Kézilabda

U19-es csapatunk a Kisvárda, U17-es együttesünk pedig az Érd ellen játszott mérkőzést.

Mindkét fiatal csapatunk a tavaszi szezon első mérkőzését játszotta le múlt héten, ráadásul az ütközetekre hazai pályán került sor. A serdülők az Érd elleni visszavágóval kezdtek, ahol a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, bő negyedóra után 12-6-ra vezettek, és a szünetre már nyolcra nőtt a differencia. A mieink nem adták fel a második félidőben sem, így csupán eggyel nőtt a különbség a végére, 32-23-ra kaptunk ki.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 14. forduló

MTK Budapest‒Érd 23-32 (8-16)

Báthori Gábor: ‒ A tavaszi szezont az érdi csapat ellen kezdtük. Voltak periódusok, amikor jól kézilabdáztunk, de a sok technikai hibát és rossz lövéseket hamar kihasználta az ellenfél. A sok hiba ellenére dicséret illeti a lányokat, mert az utolsó percig küzdöttek.

Az ifik kicsit beragadtak a rajtnál, 3-0-val kezdtek a kisvárdaiak, és az egész félidő során tartották az előnyüket. A szünet előtt már négy is volt a hátrányunk, de egyet ledolgoztunk belőle, így 15-12-vel mehettünk pihenőre. A fordulást követően tíz perc kellett ahhoz, hogy egyenlítsünk, Fehér Dominika góljával 16-16-nál egalizáltunk. A vezetést a mérkőzésen először Szájer Hanna találatával sikerült átvenni a 44. percben. Ezután nagyobb előnyre nem tettünk szert, de fordult a kocka, a vendégeknek kellett az eredmény után futniuk.

Az utolsó négy percbe Szücs Réka eredményessége révén kétgólos előnnyel mehettünk bele. Ám ez a fór nem adhatott megnyugvásra okot, 23-23-nál újra egyenlőt mutatott az eredményjelző. Szerencsére a hátralévő időben egyetlen gól született, amit Koczka Lili szerzett, illetve Szőke Szonja védésével biztossá vált a sikerünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 14. forduló

MTK Budapest‒Kisvárda 24-23 (12-15)

Kekezovity Marinko: ‒ Nagyon izgalmas és nehéz meccset játszottunk az egész találkozón át a kisvárdai csapattal. Örülök, hogy sok ilyen meccsünk volt a bajnokságban, mert így a játékosok fejlődhetnek, felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerezhetnek, és láthatják, hogy nincs lehetetlen, ha mindenki összefog és egy célért küzd. Szeretnék gratulálni a lányoknak a győzelemhez és a küzdőszellemhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!