Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: ebből a mérkőzésből nehéz lesz építkezni (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.09.20 Frissítve: 2023.09.20 Kézilabda

Tíz percig bírtuk tartani az FTC-Rail Cargo Hungaria által diktált iramot, 41-19-es vereséget szenvedtünk hazai pályán.

A hétköznapi időpont ellenére nagyon sok néző előtt kezdődhetett el az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni találkozónk. Ellenfelünk kezdőcsapatában az előző évben kölcsönben nálunk szereplő Simon Petra is helyet kapott, irányító poszton. A párharcot nagyon felszabadult játékkal kezdték a mieink, az első tíz perc után 7-6 volt az állás javunkra.

A következő percekben több kísérletünk is volt ugyan, de Janurik Kinga, illetve a masszív zöld-fehér védelem megakadályozta, hogy betaláljunk, ami a túloldalon viszont nem okozott problémát a vendégeknek. A 16. percben Vágó Attilának időt kellet kérnie, ugyanis ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett, míg mi egyet sem. A taktikai szünet a támadójátékra jó hatással volt, hiszen jöttek a gólok Farkas Johanna révén, de a kontrákból rendre betaláltak a ferencvárosiak, így a 22. percben 14-9-es hátrányba kerültünk.

Sajnos nemhogy ledolgoztunk volna valamit a lemaradásból, de a technikai hibák sok gyors fradi találatot eredményeztek, amivel csak tovább nőtt a különbség. Olyannyira nagy bajban voltunk négy perccel a szünet előtt, hogy 18-10-re vezettek a vendégek. A hátralévő időben is könnyedén engedtük, hogy helyzetbe hozzák magukat ellenfelünk játékosai, így 22-10-es állásról várhattuk a folytatást.

A térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, az FTC-Rail Cargo Hungaria alakulatának akarata érvényesült a pályán. A vendégek gyors lerohanásaival szemben továbbra is tehetetlenek voltunk, még ha gólt is lőttünk, akkor is ránk rohantak középkezdésből. Győri Barbara védte Klujber Katrin hétméteresét, így maradt a 27-14-es vendégvezetés a 40. perc kezdetekor.

A mérkőzésen a harmadik büntetőnket hibáztuk el, így többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy tizenöt gól fölé szökjön a differencia. Az 52. percre pedig kialakult a húszgólos hátrány a két fél között. Az már biztos volt, hogy Martin Albertsen gárdájáé lesz a két pont, csak a különbség volt kérdéses, ami végül huszonkét találat lett.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 4. forduló

2023. szeptember 20. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 600 néző.

MTK Budapest‒FTC-Rail Cargo Hungaria 41-19 (10-22)

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 1, Mészáros-Mihálffy 4, Mazák-Németh, Török 1, Farkas 8 (4), Fekete 2. Csere: Porobic (kapus), Szabó K. 2, Kobela, Poczetnyik, Juhász, Pelczéder 1.

Vezetőedző: Vágó Attila

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik ‒ Malestein 7, Klujber 7, Simon 7 (3), Cvijic 1, Bölk 2, Márton. Csere: Mészáros (kapus), Szöllősi-Zácsik, Hársfalvi 6, Kisfaludy 5, Kukely 2, Tomori, Kovács 4, Despotovic.

Vezetőedző: Martin Albertsen

Hétméteresek: 7/4, illetve 5/3.

Kiállítások: 6 perc, 4 perc.

Vágó Attila: ‒ Az első tíz percben a taktikai utasításokat betartva jól kézilabdáztunk, tartottuk a Fradi tempóját, ám ezután mintha elveszett volna minden. Amit megbeszéltünk, nem az folyt a pályán, és amit a leginkább nem tudok elfogadni az a hozzáállás. Szégyellem magam a mai találkozó után, ehhez ezerszer több kell ahhoz, hogy legyen bármiféle keresnivalónk Székesfehérváron, ahol az életünkért kell majd pályára lépnünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!