Kézilabda
Kekezovity Anna

Kézilabda: csapatunk mögött két Kisvárdán töltött nap áll

Publikálva: 2023.04.07 Frissítve: 2023.04.06 Kézilabda

Közös edzés, edzőmeccs és csapatösszetartás szerepelt a programban.

Szerda délelőtt útra keltek a mieink, és Kisvárda felé vették az irányt. A héten zajló válogatott összetartás lehetőséget adott arra, hogy elfogadjuk a kisvárdaiak ajánlatát, és náluk folytassuk a felkészülést. A két együttes ebben a bajnokságban már nem csap össze többször, így kiváló lehetőségnek bizonyult mindkét fél számára, hogy együtt tréningezzen a hátralévő mérkőzésekre.

A szerdai érkezést követően ‒ rövid frissítés után ‒ már egyből közös edzés szerepelt a programban a házigazdákkal. Az edzés után pedig vacsorával, illetve különféle játékokkal folytatódott a menetrend. Ám a pihenést sem volt szabad elhanyagolni, hiszen a másnapi gyors reggeli után 10:30 órától már edzőmérkőzést játszottunk a vendéglátóinkkal. Azt mindenképp megjegyeznénk, hogy a csütörtök reggel nagy meglepetéssel indult, amit leginkább az időjárás szolgáltatott, ugyanis a csarnokba érkezéskor nagy hóesés fogadta a mieinket.

A mérkőzés az első félidejében a korai kezdés rányomta a bélyegét játékunkra. Szerencsére hamar felébredtünk Csipkerózsika álmából, és szépen lassan átvettük az irányítást. Védekezésünk egyre jobb volt, és támadásban is voltak szép villanások. A szünetre kétgólos előnnyel mentünk az öltözőbe.

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első, rengeteg technikai hiba és fegyelmezetlenség jellemezte játékunkat, így a negyvenedik percben már háromgólos hátrányban voltunk. Sajnos az áttörés nem érkezett és a folyamatos emberhátrányban való védekezés és támadás felemésztette energiáinkat. A végére mégis egyenlítettünk és 28-28-as döntetlennel zárult az edzőmeccs.

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 3, Sallai 5, Kobela 1, Mészáros-Mihálffy 9, Dakos 6 (2), Román 1, Grosch 3.

Vezetőedzőnk, Vágó Attila a kisvárdai látogatást értékelte: ‒ Nagyon hasznos két napot töltöttünk Kisvárdán, kiválóan beleillett a felkészülésünkbe az edzőmérkőzés és a közös edzés is. Kicsit ki tudtunk zökkenni a szürke hétköznapokból, amit az edzőmérkőzés zárt le. Sajnos kevés játékosom volt játékra fogható, ketten a válogatottban való szereplés, páran pedig kisebb sérülés miatt nem tudtak pályára lépni. Aki itt volt, az maximálisan jól dolgozott mind a két nap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!