Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: cél a legjobb nyolc közé jutás – Golovin Vlagyimir (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.12.02 Frissítve: 2021.12.01 Kézilabda

Szabó Laura meglepődött a meghívón, de bizakodó a világbajnokság előtt, derül ki az Origo helyszíni összefoglalójából.

A magyar női kézilabda-válogatott már kedden megérkezett Valenciába, ahol a decemberi világbajnokság első szakaszában a főhadiszállása lesz. Szerdán Golovin Vlagyimirral, a nemzeti csapat szövetségi kapitányával, illetve három játékossal beszélgettünk.



A cél továbbra is a legjobb nyolc közé jutás, de nem lesz egyszerű ezt elérni – mondta Golovin Vlagyimir az Origónak. – Minden fél óra számít, amit a pályán lehetünk, mert nem volt sok időnk közösen készülni. Nagyon hasznos két mérkőzés volt a múlt heti franciák elleni, a második meccsen már összeszedettebbek voltunk. Bízom benne, hogy amit ott sikerült megvalósítani, azt át tudjuk vezetni a vb-re is.
A kapitány elárulta, hogy szerda kora délután lesz erőnléti edzésük volt, és kedd este már a csoportmérkőzések helyszínén, Llíriában is jártak.
Kicsit hideg volt a csarnokban, elvileg még nincsen fűtés, de a körülmények mindenkinek ugyanolyanok lesznek – mondta a válogatott élére a tokiói olimpia után kinevezett szakember.



Meglepődtem, de azért örültem, hogy Vova számít rám. Az MTK-ban napról napra látta a munkámat, ami ezek szerint tetszett neki – mondta Szabó Laura, akinek az ősszel a kék-fehéreknél is a szövetségi kapitány irányította a felkészülését. A válogatottba a 2019-es világbajnokság után ismét visszatérő beálló Planéta Szimonettával és Bordás Rékával is jól megértette magát a felkészülési mérkőzésen. 
– Kimnek nagyon erős elképzelése volt a kézilabdáról. Neki minden méter meg volt határozva a figuráknál, hogy ki hova érezzen. Vova azért szabadabb kezet ad abban, hogy egy figurán belül, amit jónak érez a játékos, azt meg tudja valósítani – beszélt a Kim Rasmussen és Golovin Vlagyimir stílusa közötti különbségekről.

A magyar válogatott csütörtök este 20:30-kor Szlovákia ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda-világbajnokságon.

Fotó: Koncz Márton/Origo

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!