Atlétika
Kulunics Vince

Kézilabda: búcsúmeccs a világbajnokságon

Publikálva: 2021.12.12 Frissítve: 2021.12.12 Kézilabda

A középdöntő utolsó mérkőzésén a Dél-Korea elleni, magabiztos győzelemmel fejeztük be a spanyolországi világbajnokságot.

A spanyolországi világbajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén magyar női kézilabda-válogatott Dél-Korea együttesével találkozott. Mindkét gárda négy megszerzett ponttal várta az összecsapást, ám sajnos igazi tétje nem volt az utolsó középdöntős felvonásnak, hiszen azzal, hogy Németország korábban már legyőzte a dél-koreai válogatottat, biztossá vált, hogy nem juthatunk tovább a csoportunkból, ezzel számunkra véget ér a világbajnokság. Ám attól függetlenül, hogy döntő fontossága már nincs az ütközetnek, mieink mindenképp győzelemmel szerettek volna búcsúzni a világeseménytől.

Jól indított válogatottunk, hiszen egyből 2-0-s vezetést szereztünk, a 9. percben Vámos Petra akciógóljával 6-3-ra volt nálunk a fór. A támadásban elszórt labdáinkat és a kihagyott helyzeteinket kegyetlenül megbüntette ellenfelünk, röpke három percen belül kiegyenlítettek. Magas védőinknek nagy nehézséget okozott a kistermetű és gyorslábú dél-koreai játékosok hatástalanítása.

Megnyugtató előnyt nem sikerült kialakítanunk, hiszen, ha elértük a kétgólos vezetést, ellenfelünk rögtön válaszolni tudott rá, és nem hagyta magát leszakítani. A 20. percben vezettünk először három góllal 13-10-re. A félidőt jelző dudaszó megszólalása előtt az eddigi legnagyobb differenciát alakítottuk ki – 18-14 –, ám szépítettek a dél-koreaiak és 18-15-ös előnyünknél következett a negyedórás szünet.

Az második játékrész első három percét követően plusz két góllal növeltük a különbséget, így már 21-16-os állásnak örülhettünk. Bíró Blanka pazarul kezdte az etapot, védéseinek és az eredményes befejezéseinknek köszönhetően a 37. percben már hétgólos előnyben voltunk. Úgy tűnt bő tíz perccel a második félidő kezdete után, hogy ázsiai ellenfelünk kezd fáradni, hiszen már kilencgólos hátrányban voltak.

A 47. percben Fodor Csenge labdaszerzését követően már a közte tízért mehettünk, ám belemenés miatt meghiúsult a kísérlet. Az 50. percben megtörtént, amire vártunk, és a kiutazó magyar szurkolótábor akár tízet is rászámolhatott volna ellenfelünkre. Ugyan a dél-koreaiak csökkenteni tudták a különbséget, de a vártnál könnyebb mérkőzésen, nagyarányú győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk.

Női kézilabda-világbajnokság, középdöntő, 3. mérkőzés

Dél Korea-Magyarország 28-35 (15-18)

Granollers, v.: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldovaiak)

lövések/gólok: 46/35, illetve 47/28, gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/5, kiállítások: 6, illetve 8 perc

Magyarország:
    -------------
Bíró - Márton 6, Szöllősi-Zácsik, Vámos 5, Bordás 4, Háfra 8, Lukács 3, cserék: Planéta 2, Kácsor 4, Tóvizi 1, Tóth E., Szikora, Fodor, Kovács A. 2, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A fotók forrása: IHF

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!