Karate
Sterck Laura

Kézilabda: Bravúros pontszerzés Debrecenben

Publikálva: 2021.02.15 Frissítve: 2021.02.15 Kézilabda

Hatgólos hátrányból felállva szereztünk pontot a DVSC SCHAEFFLER otthonában.

DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest 29-29 (17-13)
Hódos Imre Sportcsarnok, zárt kapus
Vezette: Medve, Südi

DVSC SCHAEFFLER: Giegerich – Bánfai, Kovács A. 9 (2), Vámos 5, Tóvizi 1, Hornyák 5, Vantara-Kelemen 3
Csere: Bordás 1, Despotovics 1, Arany R. 4, Vámosi, Petrus, Csapó (kapus)
Vezetőedző: Köstner Vilmos

MTK Budapest: Győri – Pelczéder 2, Szöllősi-Zácsik 10, Pál T. 8, Szabados, Dávid-Azari 3
Csere: Szekerczés, Marincsák 2 (1), Sallai, Suba (kapus), Sári, Bujdosó-Gerháth
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-3; 14. p.: 6-7; 26. p.: 16-12; 36. p.: 22-16; 40. p.: 22-20; 49. p.: 24-24; 53. p.: 25-26

A K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában a DVSC SCHAEFFLER otthonába látogatott női kézilabdacsapatunk. A hazaiak az Alba Fehérvár elleni csorbát szerették volna kiköszörülni, mi pedig a Győr elleni vereség után igyekeztünk visszatalálni a győztes útra.

Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést: sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, a kapufáról rendre kifelé pattant a labda, ráadásul a hazaiak kapusa, Ann-Cathrin Giegerich is ihletett formában védett. Mindezek ellenére 12-12-ig nagyjából tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkel, ám a játékrész hajrájában meg tudott lépni a DVSC (17-13).
A második félidőben tovább nőtt a hazaiak fórja: a 36. percben, Kovács Anna gólját követően már 22-16 állt az eredményjelzőn. Golovin Vlagyimir tanítványai azonban nem adták fel. Sőt! Csökkenteni tudtuk az eladott labdák számát, felkeményedett a védekezésünk, és Győri Barbara is fontos védéseket mutatott be. 24-24-nél értük utol ellenfelünket, így fej-fej mellett érkeztünk a hajrába. Golovin Vlagyimir utolsó perces időkérését követően előbb Pál Tamara próbálkozását védte Csapó Kyra, majd az ellentámadás végén a hazaiak jöhettek időntúli szabaddobással, de ebből sem született gól, így mindkét együttes egy-egy ponttal gazdagodott (29-29).

A mieink legközelebb február 19-én, pénteken lépnek pályára, ezúttal a Magyar Kupában: a Motherson-Mosonmagyaróvárt látjuk vendégül az Elektromos-csarnokban.  

Golovin Vlagyimir:Korábban sokszor előfordult, hogy amikor hátrányba kerültünk nem volt hite a csapatnak, szerencsére most nem ez történt. Jól kezdtük a meccset, aztán védekezést váltott a Debrecen, ebből kovácsolt négygólos előnyt a szünetre. A folytatásban stabilabb lett a védekezésünk, Győri Barbara jól védett, így ledolgoztuk a hátrányunkat, és kiélezett végjátékban végül értékes pontot szereztünk.



(Fotó: haon.hu/Kovács Péter)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!