Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: bővült a szakmai stáb

Publikálva: 2022.07.17 Frissítve: 2022.07.17 Kézilabda

Ismerjük meg jobban erőnléti edzőnket, Tóth Pétert!

A július 6-i felkészülés nemcsak az érkező játékosok számára tartogatott újdonságokat, hanem a régieknek is, hiszen két új stábtaggal lett gazdagabb a csapat, Tóth Péter erőnléti edzővel és Albert Helga gyógytornásszal. Ugyan a hölgyeké mindig az elsőbbség, de ez esetben kivételt teszünk, elsőként Tóth Pétert ismerhetik meg szurkolóink közelebbről. Peti már az alapozás első napján kivette a részét a munkából, a felmérések, illetve a futó és kondi edzések mind az ő felügyeletével zajlottak.

‒ Mesélj kicsit magadról, mivel foglalkoztál mielőtt hozzánk szerződtél?

‒ Eddig személyi edzőként dolgoztam főállásban, illetve egyéni képzéseket csináltam utánpótláskorú sportolóknak, itt főként a képesség- és készségfejlesztésen volt a hangsúly, valamint az erő, a gyorsaság és az állóképesség fejlesztése kapott főszerepet.

‒ Hogyan fogadtad az MTK Budapest női kézilabda-szakosztályának megkeresését?        

‒ Nagyon örültem a megkeresésnek, az egyik gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy NB I-es klubnál kapok lehetőséget. A sporttal kapcsolatos tanulmányaimat igyekeztem minél magasabb szinten végezni, hogy egyszer profi környezetben, profi csapatnál tudjam kamatoztatni a megszerzett tudást.

‒ Hogyan fogadtak a lányok? Milyen az eddigi közös munka?

‒ Eddig nagyon jó és pozitív tapasztalataim vannak a csapattal és a stábbal kapcsolatban is. Nyitottak a lányok az újdonságra és az erőnléti edzésekre egyaránt. Igyekszem nekik elmagyarázni mélyebben a gyakorlatokat, hogy mit miért csinálunk, így jobban megértik, ezáltal el is fogadják majd, illetve a feladat megértésével a gyakorlat szabályos kivitelezése is könnyebben megvalósul.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!