Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: Bemutatkozunk a nemzetközi kupában

Publikálva: 2021.10.16 Frissítve: 2021.10.15 Kézilabda

Idegenben, Törökországban kezdünk.

Az előző idényben a – bravúrosnak mondható – hatodik hely megszerzésével biztossá vált, hogy női kézilabdacsapatunk a 2021/22-es szezonban a magyar bajnokság mellett a nemzetközi porondon is bemutatkozhat. Ennek első állomása a vasárnapi mérkőzés, melyet a török elsőosztályú Yalikavak Spor Kulübü ellen vív együttesünk az EHF kupa második fordulójában.

A török csapat a tavalyi nemzeti bajnokságban a második helyen végzett – a BL szereplő Kastamonu mögött pontegyenlőséggel – és ezzel kiharcolta a nemzetközi kupaindulást. Az idei török bajnokságban három mérkőzést játszottak le, melyek közül két alkalommal győztesen hagyták el a pályát, az egyetlen vesztes találkozójukon, hazai környezetben, az előző évi nagy riválisuktól, Kastamonu gárdájától kaptak ki 23-21-re. A yalikavaki együttest – két kivétellel – török nemzetiségű játékosok alkotják, ám egy szerb és egy orosz születésű idegenlégiós is helyet kap a csapatban. Golovin Vlagyimir beszélt arról, hogy milyen információkkal rendelkezünk a török csapatról, és mi lehet a győzelem kulcsa.

Sajátos kézilabdát játszanak, mely némileg hasonlít az európaihoz. A legjobb játékosuk irányító poszton szerepel, a kulcskérdés az lesz, hogy őt hogyan tudjuk semlegesíteni a mérkőzésen.

A kék-fehér lányok számára újdonság a nemzetközi színtér, hiszen a klub történetében először sikerült kiharcolni ezt a jogot. Így tehát csupa új helyzettel kell megismerkedniük, mint például a hosszú repülőút, teljesen idegen, külföldi csapat játékstílusa, valamint, hogy minden egyes gólnak nagy jelentősége van, hiszen nem egy összecsapáson dől el a továbbjutás sorsa. A forduló oda-visszavágós, így a két mérkőzés eredménye dönti el, hogy melyik csapat jut tovább a nemzetközi kupa harmadik körébe.

​2021. október 17. 16:00 (helyi idő szerint 17:00)
EHF kupa 2. forduló
Yalikavak Spor Kulübü–MTK Budapest
Bodrum, Binnaz Karakaya Sports Hall
Játékvezetők: Sherif Xhema, Besfort Jahja (koszovóiak)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!