Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: Balatonbogláron kezdjük a 2024-es évet

Publikálva: 2024.01.11 Frissítve: 2024.01.10 Kézilabda

Nagyon fontos két pontért harcolnak meg a csapatok szombaton.

A bajnokság lassan félidejéhez érkezik, és az újévben először lépnek pályára a mieink. Legutóbb december 30-án a Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnoki szerepelt a programban, ahol sajnos már az első játékrészben nagyobb hátrányba kerültünk, de a második félidőben öt gólra is vissza tudtunk jönni, ám végül 42-35-re kikaptunk.

Az azóta eltelt időben csakis a következő mérkőzésre történő felkészülés van a fejekben, szombaton a NEKA vendégeként nyitjuk a 2024-es évet. A balatonboglári gárdával nem is olyan régen, december 8-án játszottunk edzőmeccset. Ezen a találkozón végig irányítottuk a játékot, már szünetben tizenkét találattal vezettünk, ami a végére tizenötre nőtt. Lendületes kézilabdát játszva esélyt sem hagytunk vendégünknek, de ezúttal bajnoki két pontról szól az összecsapás. Erre a felkészülési mérkőzésre tehát inkább pozitív löketként kell tekinteni, hiszen a NEKA csarnokában nem számíthatunk egyszerű mérkőzésre.

Biztosak lehetünk benne, hogy ellenfelünk – hazai pályán – az utolsó pillanatig küzdeni fog a győzelemért, ami az idényben kétszer sikerült nekik. Először a Kozármisleny, majd a Dunaújváros ellen nyertek. Bakó Botond csapata idén a Győr ellen játszott már tétmeccset, akkor 43-28-ra maradt alul a Bajnokok Ligájában szereplő zöld-fehérek ellen.

Vágó Attila: ‒ Nagyon fontos bajnoki mérkőzés vár ránk szombaton, ahol csakis a két pont hazahozatala lebeg a szemünk előtt. Nem számítok könnyű meccsre, hiszen ellenfelünknek is hasonlóan fontos a két pont megszerzése, mint nekünk. A decemberi edzőmeccs nagyarányú győzelméből nem szabad kiindulni, teljesen más meccs lesz, mint akkor, de ha a mi játékunknak tudjuk játszani és mindenki maximálisan fegyelmezett és koncentrált lesz, akkor a győzelem is a miénk lesz.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 11. forduló

2024. január 13. 17:00, Balatonboglár, NEKA csarnok  

NEKA‒MTK Budapest

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!