Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: az utánpótláskorúak avatták fel új csarnokunkat (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.26 Frissítve: 2022.09.26 Kézilabda

Első hazai meccsüket játszották a fiatalok, ellenfelük a fővárosi piros-kékek voltak.

Szeptember 25-én felavattuk a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontot, hiszen U17-es és U19-es gárdánk a Vasas SC ellen lépett pályára, a szezonban először harcolhattunk hazai környezetben. 

Serdülőink remekül kezdték a vasárnap déli találkozót, hiszen Mészáros Anikó gólja után 3-0-s sorozatot tudhattak maguk mögött, rögtön a legelején. Tartottuk is a kezünkben a mérkőzést, egészen a 12. percig, akkor tudott csak egalizálni ellenfelünk. Ugyan ezután az előny főleg a vendégeknél volt, de nem engedtük túl messzire őket, a félidőre is csak kétgólos hátrányban voltunk.

A második játékrész már egyáltalán nem a terveink szerint alakult, több technikai hibát is vétettünk. A támadásban elkövetett bakikat ellenfelünk könyörtelenül kihasználta, és könnyű gólokat adtunk a kezükbe. Mindössze tíz perc alatt tízre nőtt a különbség, innen pedig bármennyire is akartunk, nem tudtunk visszajönni, 44-21-es vereséget szenvedtünk.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 4. forduló

MTK Budapest‒Vasas SC 21-44 (14-16)

Kekezovity Marinko: ‒ Az első félidőben támadásban és védekezésben is jól játszottunk. A második etapban sok technikai hibánk volt, amit megbosszultak gyors gólokkal ellenfeleink.

Az ificsapatunk rémálomszerű kezdést produkált, 6-3-as piros-kék vezetés után nem találtunk be ellenfelünk kapujába. A közel húszperces gólcsend megpecsételte a sorsunkat, hiszen ezalatt a vendégek tizenöt gólig jutottak. Az első harminc perc után összesen öt gólt tudtunk lőni, míg a Vasas SC lányai tizennyolcat.

A második játékrész sem hozott különösebb változást, sajnos a gólzsákunk itt sem szakadt ki. Küzdöttek a lányok, de az első félidei rövidzárlat eldöntötte a két pont sorsát, amit a vendégek vihettek haza 36-19 végeredményű győzelemmel.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 4. forduló

MTK Budapest‒ Antenna Hungária Vasas SC 19-36 (5-18)

Kekezovity Marinko: ‒ A bajnokság kezdete óta nem tudunk hideg fejjel belemenni a játékba, és a legjobb kézilabdánkat játszani. Remélem, hogy gyorsan leküzdjük ezt a gátat, és úgy kezdünk játszani, ahogy tudunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!