Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: az U17 és az U19 is megnyitotta a szezont

Publikálva: 2023.09.05 Frissítve: 2023.09.05 Kézilabda

Az ifik Kisvárdán, a serdülők Érden játszották le az első fordulós mérkőzésüket.

Felnőttcsapatunkhoz hasonlóan az utánpótláskorúak számára is – szeptember első hétvégéjén – idegenben kezdődött meg a pontvadászat. Az U19 Kisvárdán, az U17 Érden vendégeskedett.

Az ifik kissé idegesen kezdték a találkozót, az izgalom pedig az álláson is meglátszott, hiszen az első gólunkat Bari Csenge a 13. percben lőtte, ezalatt a hazaiak négyszer is eredményesek tudtak lenni. A folytatásban sem ment könnyen a góllövés, ám ellenfelünk dolgát is megnehezítette kapusunk, Porobic Zoé kiváló teljesítménye, így a félidő vége előtt egy gólra zárkóztunk. Ennél közelebb nem tudtunk kerülni, 9-7-re vezettek vendéglátoink, mikor pihenőre mentünk.

A második félidő már sokkal jobban indult számunkra, és öt perc után Koczka Lili kísérlete a kisvárdai kapuban landolt, így kiegyenlítettünk, sőt a vezetést is sikerült átvennünk. Érkezett is a hazai időkérés, ezt követően egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat, fej-fej mellett haladtak a felek. A végjátékba is döntetlen állással mentünk bele, két perccel a vége előtt 19-19-et mutatott az eredményjelző. Vendéglátóink betaláltak, ám nekünk két támadásunk is gól nélkül zárult, így nem jött össze a pontszerzés Kisvárdán.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 1. forduló

Kisvárda‒MTK Budapest 20-19 (9-7)

Kekezovity Marinko: ‒ Görcsösen kezdtük a meccset, ami sok hibát és könnyű gólokat eredményezett. Ezután elkaptuk a ritmust, és a meccs végéig kiegyenlítetten játszottunk. A mérkőzés kulcsjátékosai mindkét csapatban a kapusok voltak. A végén volt lehetőségünk a döntetlenre, de sajnos a labda nem került a hálóba. A mutatott játék és a küzdőszellem alapján úgy gondolom, hogy megérdemeltünk volna egy pontot, de biztos vagyok benne, hogy ha így játszunk, akkor ott szerzünk pontokat, ahol nem számítunk rá.

Serdülőink Érden kezdték a bajnokságot, ahol a hazai csapat az első perctől kezdve dominálta a játékot, a 11. percre 8-1-es hátrányban voltunk. A folytatásban tovább nőtt a differencia, a 16. percben 14-4 volt az Érd javára, a félidőre pedig 25-12-es hátrányba kerültünk.

A második félidő egészében is legfőképp az érdiek akarata érvényesült, akik nem hagytak nekünk esélyt a felzárkózásra, 45-28-as vereségünkkel ért véget a találkozó.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 1. forduló

Érd‒MTK Budapest 45-28 (25-12)

Báthori Gábor: ‒ Fiatal csapatunk megkapta a lehetőséget a serdülő első osztályban, amit szeretnénk maximálisan a fejlődés és a tanulás céljára felhasználni. Mivel serdülő korosztályban egyetlen lánynak sem volt még tapasztalata, így a pillanatnyi megilletődöttség egész félidőn át elkísért bennünket. A szünetben rendeztük a sorokat és a második játékrészben szorosabb eredmény született. Pozitívum volt a sok labdaszerzés, viszont a technikai hibáink, pontatlan lövéseink számát jelentősen csökkenteni kell és több vagányságot várok el a lányoktól!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!