Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: Az ifiknek sikerült, a serdülőknek nem

Publikálva: 2021.09.26 Frissítve: 2021.09.26 Kézilabda

A hétvégén utánpótláscsapataink is pályára léptek hazai közönség előtt, az ellenfél mindkét korosztály számára az Oxxo Energy Orosházi NKC gárdája volt.

A szombati meccsdömpinget az Elektromos-csarnokban a serdülő korosztály harmadik fordulója nyitotta meg. Az első félidő kezdetén fej-fej mellett haladt a két csapat, ám az első etap derekán Bárány Panna védéseivel és Kárász Szonja találatával kétgólos hazai vezetést jegyezhettünk. Ezt követően technikai hibáinknak miatt egyenlíteni tudott az orosházi gárda, sőt a félidei sípszó elhangzása előtt háromgólos előnyre tudott szert tenni. A második játékrészt magabiztosan uralta a vendégegylet, így nemhogy megközelíteni nem tudtuk szombati ellenfelünket, de még nagyobb különbséget tudtak kiharcolni maguknak az orosháziak. A találkozó alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között, így 24-31-es vendégsiker született a harmadik fordulóban.

Finfera Maximilián: – Jól indult a mérkőzés az első félidő 25. percéig, onnantól pedig gyengült a védekezésünk. Többször is emberhátrányba kerültünk, az orosházi csapat pedig szép lassan két-három gólos előnyt tudott kialakítani. A második félidő elején sajnos ismét súlyos sérülést szenvedett játékosom, akit azonnal kórházba szállítottak. A mérkőzés számunkra ezután teljesen szétesett, nem tudtunk megújulni.

Női serdülő I. osztály kelet, 3. forduló
MTK Budapest–Oxxo Energy Orosházi NKC 24-31

A serdülő mérkőzést követte az ifjúsági összecsapás, melyen kezdettől fogva a kezünkben volt az irányítás. A kapuban kiváló napot kifogó Túri Csenge járt túl a támadók eszén, támadásban pedig Trézsi Fruzsina és Molnár Anna lövéseitől rezgett az ellenfél kapujának hálója. Ennek tükrében már a félidő végére tetemes előnyt szereztünk, és hét góllal vezettünk. A második játékrészben tovább tudtuk növelni előnyünket, és igazi örömjátékká alakult a meccs hátralévő része. A találkozó végül tizenöt gólos hazai győzelemmel zárult, ezzel megszerezte ifjúsági csapatunk az első két pontot a bajnokságban.

Finfera Maximilián: – Már a kezdettől fogva jó tempójú mérkőzés alakult ki, és a jó védekezésnek, illetve a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően két-három gólos előnyre tudtunk szert tenni. Ezt a teljesítményt folytatva hétgólos előnnyel fordultunk a szünetre, ráadásul a második félidőben ezt még növelni is tudtuk. A múlt héten hiányzó, hit, akarat, egység most maximálisan megvolt, mely meg is hozta az eredményét.

Női ifjúsági I. osztály kelet, 3. forduló
MTK Budapest–Oxxo Energy Orosházi NKC 34-19

Kézilabdázóink szeptember 29-én, szerdán az Elek Gyula Arénában 13:45-kor és 15:45-kor az FTC csapatai ellen lépnek pályára bajnokság negyedik fordulójában.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!