Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: az ifik nagyon megszorongatták a Vácot

Publikálva: 2023.05.03 Frissítve: 2023.05.03 Kézilabda

A felnőttcsapat Praktiker-Vác elleni mérkőzése előtt az utánpótláskorúak is a dunakanyari alakulatot fogadták.

Ellenfelünk a serdülő és az ifjúsági bajnokságban is a jó erőt képviselő csapatok közé tartozik, hiszen mindkét korosztályban a dobogós helyezés eléréséért küzdenek. Ezek alapján nem néztek könnyű meccs elé a mieink. A serdülők találkozója hamar eldőlt, már a 20. percben tízgólos különbség volt a vendégek javára. A második játékrészben pedig tovább nőtt a váci előny, így nagyarányú vereség ért minket.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 23. forduló

MTK Budapest‒Praktiker-Vác 20-43 (11-20)

Marinko Kekezovity: ‒ Nehéz meccs volt számunkra, az elejétől a végéig védekezésben és támadásban is volt gondunk. A gólok több mint felét a támadási hibák utáni kontrákból kaptuk.

Az ifik meccse viszont teljesen másképp alakult, hiszen szoros csata kerekedett a felek között. Folyamatosan ott voltunk ellenfelünk nyomában, ráadásul egyik játékosunkat, Bari Csengét ‒ piros lap miatt ‒ az első félidő huszadik percében elveszítettük. A 29. percben Tomasek Fanni találata a 13-13-as egyenlítést jelentette, de a hátralévő két percben még kétszer betaláltak a vendégek, így 15-13-as hátrányban mehettünk szünetre.

A második félidő első tíz percében folytatódott a kiélezett küzdelem, egy-két gólos hátrányban ugyan, de a váciak nyomában voltunk. A 41. percben viszont az eddigi legnagyobb különbséget érték el a vendégek, előbb hárommal léptek el, majd már öt is volt közte. A lányaink óriási küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot ezen a találkozón, hiszen az 53. percre Szájer Hanna gólját követően 30-28-ra csökkentették a különbséget. A hátralévő perceket eredményesebben használta ki a vendégcsapat, és 36-32-es győzelmet arattak.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 23. forduló

MTK Budapest‒Praktiker-Vác 32-36 (13-15)

Marinko Kekezovity: ‒ Végig meccsben voltunk. Kellemesen meglepett a csapat küzdőszelleme. A játékrész végén adódó helyzeteket nem sikerült kihasználnunk, és a magunk javára fordítani az eredményt. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés nagyon hasznos volt számunkra, és ez a tapasztalat a jövőre nézve fontos lesz. Gratulálok a lányoknak a remek küzdőszellemhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!