Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: az ifik folytatták a múltheti sikerszériát

Publikálva: 2022.02.26 Frissítve: 2022.02.26 Kézilabda

Serdülő és ifjúsági csapatunk Orosházán járt.

A 2021/22-es idény 16. fordulójában február 24-én, 14:00 órától léptek pályára az Oxxo Energy Orosházi NKC ellen. A találkozót a hazai együttes kezdte jobban, egyből magukhoz ragadták a karmesteri pálcát, és közel negyedóra elteltével 11-8-as előnyben voltak. Hosszabb gólcsendet követően a mieink tudtak felzárkózni két gólra, ám ismét meglépett az Orosháza, így 14-10-nél a 23. percben Finfera Maximilián kért időt. A kis szusszanás után az első játékrész végére három gólos hátrányban voltunk, így 17-14-es állásról várhattuk a folytatást.

A második etapban sem sikerült közelebb kerülnünk, sőt a 45. percben még megnyugtatóbban tudhatták magukénak a vezetést az orosházi lányok, ugyanis 27-20-as előnynek örülhetett a hazai publikum. A párharc végére kialakult a két csapat közötti legnagyobb differencia, a lefújás előtt négy perccel tízgólos hátrányban voltunk. A két pont sorsa nem volt kérdéses, a hazaiak magabiztosa, 34-25-re nyerték az összecsapást.

Leány serdülő I. osztály-kelet 16. forduló

Oxxo Energy Orosházi NKC‒MTK Budapest 34-25 (17-14)

Finfera Maximilián: ‒ A mérkőzés jól indult, ide-oda estek a gólok, két-három találatos különbség volt a két gárda között, ám sajnos megint sok ziccer kimaradt a mi részünkről. A második félidőre elfáradtunk, amit a végeredmény is tükröz. Több energiát kell mozgósítani a következő meccseken, ha szeretnénk eredményesebbek lenni.

Az előző heti bravúros Vác elleni győzelmet követően hosszú túra után mérkőztünk meg az orosháziakkal. A többórás buszos utazás meg is látszott a kezdetkor, hiszen az orosháziak dinamikusabban indították a találkozót. 4-1-es hazai vezetésnél a kék-fehérek vezetőedzője időt kért, mely elérte a kívánt hatást, ugyanis Takács Viktória 15. percben szerzett góljával már egygólos előnyben voltunk.

Többször is megvolt a lehetőségünk, hogy növeljük a fórt, de az orosháziak sem hagyták magukat, visszazárkóztak. Újabb erőket mozgósítottunk, így a hazaiak trénere kényszerült magához rendelni sajátjait a 27. percben 8-12-es vendégvezetésnél. A félidő hátralévő részében megfelezte a különbséget a hazai együttes, így 12-14-nek örülhettünk a szünetben.

A második játékrészt nagy lendülettel kezdtük, hamar fölényes előnyt harcoltunk ki és a 39. percben Molnár Virág bombájával 14-19 állt az eredményjelzőn. Az orosháziak két gólra visszajöttek, de ez sem bizonytalanított el minket, erősebb fokozatra kapcsolva sima végjátékban 26-21-re győztünk idegenben.

Női ifjúsági I. osztály-kelet 16. forduló

Oxxo Energy Orosházi NKC‒ MTK Budapest 21-26 (12-14)

Finfera Maximilián: ‒ Nem kezdtünk jól, nagyon sok hibával kézilabdáztunk, ám időkérés után rendeződtek sorok. végig kézben tartottuk a mérkőzés. A végén volt egy 4 perces kiállításunk. De a csapat megmutatta megint milyen jól küzd egy kapott góllal hoztuk le. Gratulálok a csapatnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!