Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: Az Alba Fehérvár KC-t fogadjuk

Publikálva: 2021.10.28 Frissítve: 2021.10.28 Kézilabda

Győztes szériánkat folytatnánk a szombati meccsen, a Fáy utcában.

Nagy magabiztosággal várhatja női kézilabdacsapatunk a K&H liga hatodik fordulóját, hiszen sikeres időszakon vannak túl lányaink. Az idegenbeli nemzetközi találkozót követően, hazai pályán is kilencgólos győzelmet arattak a török gárda felett, a két Európa-liga összecsapás között pedig új hazai pályánkon, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban szereztük meg a két pontot az Érd ellen.

A sűrű novemberi menetrend előtt, október utolsó szombatján, 18:00 órától az Alba Fehérvár KC-t fogadjuk hazai környezetben, a Fáy utcában. A székesfehérvári gárda legjelentősebb változása a tavalyi évhez képest a kispadon történt, ugyanis Józsa Krisztiánt – jelenleg másodedző – a horvát nemzetiségű Dvorsek Boris váltotta a vezetőedzői poszton. Az előző évi játékoskerethez a nyáron öt új igazolás csatlakozott: Domokos Dalma, Takó Viktória, Hudák Anette Emma, a japán irányító, Ohyama Mana és az ukrán válogatott Smbatian Tamara. Közülük Hudák Anette Emmát a klub – az idény végéig – kölcsönadta a HC DAC csapatának, így az ő játékára már nem számíthatnak a vendégek a szezon további találkozóin. A nyári felkészülési időszak utolsó állomásán találkozott egymással a két csapat, akkor – kiélezett küzdelemben – Marincsák Nikolett időntúli szabaddobásból szerzett találatával egy góllal legyőztük a székesfehévári gárdát. 

A Fejér megyei csapat hat mérkőzést követően egy győzelemmel áll 2021/22-es szezonban. Éppen az előző héten kezdték meg a pontgyűjtést, amikor a Kisvárdát verték 24-18-ra. Golovin Vlagyimir beszélt az első fehérvári pontokról, és arról, hogy ez miért lényeges a hétvégi találkozóval kapcsolatban.

– Nagyon nehezen indult nekik a szezon, de az utolsó fordulóban már sikerélménnyel hagyták el a pályát. Ez nyilván adhat nekik lendületet, de nagyon készülünk a mérkőzésre.

A Vasas SC otthonáról nincsenek jó emlékeik, ugyanis az első fordulóban ebben a csarnokban szenvedtek kétgólos vereséget a frissen feljutott angyalföldiektől. A javításra azóta megvolt a lehetőségük, ám a negyedik fordulóban az Érd otthonában – a végjátékot elveszítve – nem tudták megszerezni a két pontot.

Bízunk benne, hogy lányaink folytatják győzelmi szériájukat, és győztesen hagyják el a pályát szombaton is. Golovin Vlagyimir hasonlóképpen fogalmazta meg elvárásait a hatodik bajnoki tétmeccsről.

– Hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. Küzdeni fogunk, hogy itthon tartsuk a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 6. forduló:

MTK Budapest–Alba Fehérvár KC
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 2021. október 30. szombat, 18:00 óra

Játékvezetők: Bóna, Földesi ­­

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!