Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: vezetőedzőnk értékelte a szezont

Publikálva: 2022.05.31 Frissítve: 2022.05.31 Kézilabda

Vida Gergő december 29-én debütált a kék-fehérek kispadján, ahol rögtön győzelemmel mutatkozott be a Vasas SC ellen, a tréner az azóta eltelt időszakot, a bajnokságban elért nyolcadik pozíciót értékelte, és a jövőbe tekintett.

‒ Az MTK Budapest életében nagy változás történt, ugyanis a hosszú évek óta vezetőedzői posztot betöltő Golovin Vlagyimirt ‒ aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya ‒ váltottad. Hogy sikerült az összeszokás a lányokkal? Hogyan alakult az első időszak a közös munkában?

‒ Vova jelenleg Magyarország egyik legjobb edzője, a válogatott szövetségi kapitánya, így borítékolható volt, hogy nem lesz egyszerű dolgom. Ugyan dolgoztam már az első osztályban, de nem rendelkezem még olyan tapasztalati tudással, mint az NB I-ben dolgozó kollégáim. Ennek ellenére, a bajnokság előrehaladtával, egyre jobban azonos hullámhosszra kerültünk a lányokkal, ami az utolsó mérkőzésünket leszámítva, már az eredményeken is meglátszott. Az első időszakban komoly kihívásokkal találtuk szembe magunkat, hiszen az első közös bajnoki mérkőzésünk után a csapatot elérte a koronavírus-járvány, ennek következtében három hétig hat-hét játékossal tudtunk készülni a januári mérkőzéseinkre. Sajnos a Győr elleni találkozónkat nem is tudtuk lejátszani, és az elkövetkező mérkőzésekre sem lehetett optimálisan felkészülni, ám mindezek ellenére sikerült pontokat szereznünk az első időszak fontos párharcain.

‒ Hogyan értékelnéd az elért helyezést? Kiemelnél-e pozitív, vagy negatív oldalról mérkőzéseket?

‒ Mikor átvettem a csapatot, a csapat a 6-9. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul. Az látható volt a bajnokság közben, hogy a Siófok játékoskerete alapján előrébb fog lépni a szezon közben, ezzel a 7-9. hely megszerzéséért komoly csata alakult ki az MTK, Kisvárda, Dunaújváros trió között. A DKKA-t sikerült itthon legyőznünk, a Kisvárdával pedig két végletekig kiélezett mérkőzést vívtunk, amikből összességében a szabolcsiak egy góllal jobbnak bizonyultak, így ők szerezték meg a 7. helyet. A szezon közben értékes pontokat veszítettünk a mögöttünk végzett csapatokkal szemben, ez az oka, hogy nem tudtuk egy pozícióval előrébb végezni. Voltak jó meccseink, jól kézilabdáztunk Debrecenben, és fontos mérkőzéseken tudtunk felülkerekedni a Dunaújváros és a Siófok ellen. Negatívumok egyértelműen a Fehérvár és Szombathely elleni mérkőzéseink.

‒ Miben látod a csapatod erősségét, és mi az, amit úgy gondolsz, hogy még javítani kell az elkövetkező időszakban?

‒ Csapatunk erőssége, hogy nyomás alatt jól tudott teljesíteni a kritikus időszakokban. Voltak mérkőzéseink, amelyek előtt tudtuk, hogy itt nincs mese, nyerni kell, mert akkor komoly bajba kerülhetünk. Sajnos szezon közben két kölcsönjátékosunkat is visszarendelték az anyaegyesületükbe, illetve a bajnokság utolsó szakaszában kiesett Bujdosó-Gerháth Fanni és Szabó Laura is. Őket már nagyon nehéz volt helyettesíteni a bajnokság végjátékában, de az SZKKA mérkőzést leszámítva a csapat megoldotta a pótlásukat. Szakmailag minden területen fejlődnünk kell a következő szezonra, illetve, ha a mentális oldalát nézem, még egyszer nem fordulhat elő az, amit az utolsó fordulóban láthattunk.

‒ Nagyjából egyben marad a csapat, néhány játékos távozik csak, milyennek látod a jövő évi állományt? Milyen elvárásod/céljaitok vannak a 2022/23-as bajnokságban?

‒ Nagyon bízom benne, hogy az érkező játékosokkal legalább azt a szintet tudjuk képviselni, mint ebben a szezonban. Nem sok játékos cserélődik, ami a csapatépítés szempontjából előnyt jelenthet a következő bajnoki évadra. Minden közvetlen riválisunk jó nevekkel erősített, ezért mindenképpen a teljesítőképességünk maximumán kell dolgozni a hétköznapokon, az előrelépés érdekében. Ha az eredményt nézem, akkor a tabellán szeretnék előrébb végezni, mint ebben a szezonban, sportszakmai oldalról pedig a kézilabda minden elemében szeretnénk fejlődést mutatni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!