Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: a sok hibának és a fegyelmezetlenségnek 30-27-es vereség lett a vége Vácon (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.08.18 Frissítve: 2023.08.18 Kézilabda

A félidőben már 14-11-re vezetett a hazai csapat, sőt a második játékrészben már tíz gól is volt a hátrányunk.

A felkészülési időszak végén járva már csak három edzőmérkőzés maradt hátra, ebből az egyiket a Praktiker-Vác ellen játszották a mieink péntek délután.

Rosszul kezdtük a meccset, ami főként a támadójátékunkon mutatkozott meg, hiszen a negyedik percben már az ötödik technikai hibánál jártunk. Szerencsére a hazai csapatnál is akadtak problémák, de így is 2-0-ra vezetett. Vágó Attila nem várt sokáig az időkéréssel, a hetedik percben magához hívta a lányokat, ugyanis teljes tanácstalanság látszott a csapaton, sajnos ekkor már hét eladott labdánál jártunk.

Az első gólunkra kilenc percet kellett várni, Pelczéder Orsolya volt eredményes, 4-1-re módosítva az állást. Mészáros-Mihálffy Adrienn pályára lépése új lendületet hozott a játékba, először gólt szerzett, majd később kiváló passzokkal hozta helyzetbe a társait. Ám sajnos nem változott meg gyökeresen a játék képe, rengeteget hibáztunk. Vezetőedzőnk forgatta csapatát, de nagy változást ez sem tudott hozni.

Mészáros-Mihálffy Adrienn továbbra is a hátán vitte a csapatot, az ő játéka ezen a találkozón különösen említésre méltó. 11-5-ös állás után felcsillant a reménysugár, hogy a mi perceink jönnek, de a zárkózás után tíz másodperc alatt két gólt is kaptunk, így továbbra is maradt az ötgólos különbség a felek között. Két és fél perccel a szünet előtt Herbert Gábor döntött úgy, hogy megállítja a játékot, hiszen két kiváló védelem után Farkas Johanna pillanatai következtek, amivel három gólra közelítettük meg a dunakanyari csapatot. A szünetre 14-11-es állással vonulhattak be a csapatok, a sok technikai hibánk és a fegyelmezetlenségünk ellenére is csak három találat volt a lemaradásunk.

A második félidő sem hozta meg a várt fordulatot, nemhogy csökkent volna, tovább nőtt a hátrányunk, amely már hat gól volt. Nem telt el sok idő a játékrészben, amikor Vágó Attilának ismét közbe kellett avatkoznia, sorozatos labdaeladás jellemezte a támadásainkat, és a hátsó alakzat sem nehezítette meg a váciak dolgát.

Egészen elképesztő volt, amit ma láthattunk a lányoktól a pályán, és sajnos ezúttal nem pozitív értelemben mondhattuk ezt, a 43. percben 25-15-re vezetett a hazai együttes. A folytatásban már a vendéglátók is rendesen forgatták csapatukat, a mieinknek pedig sikerült felzárkózniuk, olyannyira, hogy még a döntetlen is összejöhetett volna, de ellenfelünk kapusa ellen ziccereket rontottunk, így 30-27-re kikaptunk.

Felkészülési mérkőzés

2023. augusztus 08. 15:30, Vác, Városi Sportcsarnok

Praktiker-Vác‒MTK Budapest 30-27 (14-11)

Az MTK Budapest gólszerzői: Pelczéder 3, Fekete 1, Poczetnyik 3, Mészáros-Mihálffy 4, Szabó N. 1 (1), Farkas 6 (1), Szabó K. 1, Juhász 1, Andróczki 1, Dakos 4, Török 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!