Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: a Siófok és az FTC volt az ellenfél

Publikálva: 2023.09.23 Frissítve: 2023.09.23 Kézilabda

Az U19 tizenegy, az U16 hat góllal maradt alul.

Serdülőink a Siófokot fogadva nem kezdték jól a találkozót, 9-4-re vezetett a vendégcsapat tíz perc után. A folytatásban sikerült háromra zárkózni, de a 21. perc elején vezetőedzőnk kényszerült időt kérni, 16-10-es hátrányban voltunk. Az időkérés után tovább nőtt a különbség, 18-10-re mentek a siófokiak, ám a mieink megrázták magukat, és 8-2-es sorozatnak köszönhetően négyre csökkentették a különbséget a szünet előtt.

A fordulást követően nem tudott messzebb kerülni ellenfelünk, de utolérni sem sikerült őket. A kisebb differencia megmaradt, de a hibáink nem tették lehetővé, hogy meccsben legyünk a két pontért az utolsó percekben. Végül hat góllal bizonyult jobbnak a siófoki csapat.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 4. forduló

MTK Budapest‒Siófok KC 36-42 (16-20)

Báthori Gábor: ‒ Nagy reményekkel készültünk a Siófok ellen, hiszen két nyeretlen csapat találkozott. A lányok becsülettel dolgoztak, de már az első percekben kiderült, hogy ez nem a mi napunk lesz. A védekezésünk nem állt össze. A szerzett labdákból nagyon sok helyzetet hagytunk ki, és sajnos a kapusoktól sem érkezett segítség. Úgy éreztem van esélyünk a győzelemre, de többet kell tennünk érte, és el is kell hinnie a csapatnak, hogy képesek rá! Dolgozunk és fejlődünk tovább!

Ifistáink a felnőttek mérkőzése előtt, ráadásul hozzájuk hasonlóan a Ferencvárosi TC ellen harcolhattak meg. A rajt a miénk volt, 4-1-es előnyre tettünk szert, de megtartani nem sokáig sikerült, ráadásul fordítani is tudott a zöld-fehér alakulat. A továbbiakban végig szorosan a nyomukban voltunk, de 13-7-es hátrányban már elkerülhetetlen volt a hazai időkérés. A különbséget nem tudtuk csökkenteni a félidő vége előtt sem, 17-11-es állásnál mentünk pihenőre.

A második játékrészben hamar kialakult a tízgólos különbség, ahonnan már nem volt visszaút. Nem tudtuk szorossá tenni a meccset, megőrizte magabiztos előnyét ellenfelünk, és végül két ponttal és tizenegy gólos győzelemmel távozott tőlünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 4. forduló

MTK Budapest‒Ferencvárosi TC 22-33 (11-17)

Kekezovity Marinko: ‒ Számítottunk rá, hogy kemény meccs lesz, mint mindig, amikor a Ferencváros ellen játszunk. Elégedett vagyok a játékkal támadásban, ahogy megoldásokat találtunk és helyzetekbe kerültünk, de a befejezéseket, a helyzeteket a kapussal szemben sokkal jobban kell értékesíteni. Remélem, hogy a következő meccsen kijavítjuk a játék ezen részét.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!