Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: a serdülők Tápiószelén, az ifisták Szentendrén játszottak bajnoki fordulót

Publikálva: 2022.01.30 Frissítve: 2022.01.30 Kézilabda

A héten az ifjúsági csapatnak sikerült győzni, míg a fiatalabb gárda nagyon közel volt a pontszerzéshez.

Serdülőcsapatunk a múlt héten megnyert meccs után a tápiószelei ENUSE vendégeként lépett pályára. A mérkőzés a legelső percétől kezdve kiélezett küzdelmet tartogatott. A hazai együttes egy-két góllal mindig meglépett ugyan az első félidőben több alkalommal is, de mindig sikerült egalizálni Finfera Maximilián tanítványainak. Az első harminc percet követően egygólos hátránnyal fordultunk a második etapra.

A második játékrészben folytatódott az óriási harc, nagyon küzdöttek lányainak, egyenlíteni ugyan többször is sikerült, de a tápiószeleiek rendre magasabb fokozatba kapcsoltak, és ismét kisebb előnyt alakítottak ki maguknak. Ám az 50. percben Rozmarics Marija góljával megtört az átok, egy góllal vezettünk, a meccs folyamán először 23-24-re. A hazaiak trénere rögtön időt is kért, ám nem volt eredményes, hiszen Nagy Petra találatával már kettőre növeltük előnyünket. Sajnos ezt a fórt nem sokáig tudtuk tartani, és az 54. percben ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző. Szerencsére ezután újból átvettük a mérkőzés irányítását és az 55. percben 25-27-nél megvolt az esélyünk arra, hogy háromra növeljük a fórt, de ez nem jött össze. Sőt nemhogy többel nem tudtunk vezetni, de még ellenfelünk kerekedett felül, és hétméterest kiharcolva és értékesítve az 59. percben ismét egy góllal előttünk járt. Valasek Inez az utolsó másodpercekben tett még egy utolsó kísérletet, hogy egy pontot elhozzunk az ENUSE gárdájától, de a lövését a vendégek kapusa hárította. Ezzel 28-27-es vereséget szenvedtünk idegenben.

Leány serdülő I. osztály-Kelet

Euronovex USE─MTK Budapest 28-27 (14-13)

Finfera Maximlián: ─ A mérkőzésen sok bonyodalmat okozott számunkra, hogy egyik játékosunkat végig szoros emberfogással őrizték, így 5-5 elleni támadásokra kényszerültünk. Nagyon sok hibát vétettünk, mind elöl mind hátul. Az esélyünk megvolt még az utolsó másodpercekig az egy pontra, de sajnos nem találtunk be.

Az ifjúsági mérkőzést január 29-én szombaton rendezték, amikor a Szentendre együtteséhez látogatott csapatunk. A találkozó elején még fej-fej mellett haladt a két együttes, ám a 23. percben Ferenczy Petra góljával már háromgólos előnyünknek örülhettünk. Sikerült ugyan négy góllal is vezetni már a találkozón, de a félidőben maradt a háromtalálatos különbség, így 11-14-nél mehettünk pihenőre.

A második etap 27. percében Bari Csenge találatával már ötgólos fórunk volt, és ezt Trézsi Fruzsina 42. percben elért góljával hatra növeltük. Ekkor kért időt a hazaiak mestere, ám nem tudott megállítani minket, hiszen tovább nőtt a különbség a két csapat között. A 47. percben 19-27-es állásnál tetemes előnnyel fordulhattunk rá a meccs hátralévő bő tíz percére. Egyetlen percig sem volt kétséges, hogy a két pontot elhozzuk a szentendrei együttestől, csupán az, hogy milyen különbséggel. A hatvan perc játékot követően 36-30-ra nyertünk idegenben.

Női ifjúsági I. osztály-Kelet

Szentendrei NKE─MTK Budapest 30-36 (11-14)

Finfera Maxmilián: ─ A jelenleg utolsó helyen álló csapathoz látogattunk. Kicsit nehezen szedtük össze magunkat fejben, de végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. A további fejlődésünk érdekében a hibáinkat ki kell javítanunk a továbbiakban. Gratulálok a csapatnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!