Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: újabb sikert értek el a serdülők (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.12 Frissítve: 2021.12.12

Ifjúsági és serdülő csapatunk a Vasas SC ellen lépett pályára.

Serdülő és ifjúsági kézilabda-csapatunk december 11-én – szombaton – 14:45 és 16:45 órai kezdettel, hazai pályán a Vasas SC gárdája ellen játszotta le a forduló összecsapását. Fiatalabb korosztályú együttesünk az előző körben megszerezte első győzelmét, és most is a pontszerzés reményében lépett pályára, de az idősebbek is hasonló álmokat dédelgetve készültek a héten. 

Serdülőink számára igencsak rosszul indult az első félidő, hiszen nem igazán érkeztek meg fejben a meccs helyszínére. Ezt jól ki is használta ellenfelünk, hiszen 1-4-es szériával rohamoztak meg minket. Finfera Maximilián elejét vette ennek, s felrázta lányainkat az álmatag kezdésből, Bóka Kitti 9. percben lőtt góljával már egalizálni is tudtunk. Az ezt követő etapban nem tudott elszakadni egyik gárda sem a másiktól egészen a 21. percig, amikor sajnos ismét a Vasas SC lányai kezében volt az irányítás, ugyanis a 11-13-nak ők örülhettek. Ezután fordult a kocka, új erőket mozgósítva, az első félidő végi hajrából mi jöttünk ki szerencsésebben, így 17-15-re vezettünk a szünetben. 

A második játékrész első tíz perce alatt már négy gólra is megnőtt az előnyünk, ám harcolt ellenfelünk is, így a 42. percre csupán egygólos differencia volt a javunkra. Ezt követően újra sikerült visszaállítanunk a megnyugtató, négygólos különbséget, csupán a 60. perc elején tudtak a Vasasos lányok két gólnyira felzárkózni. Ám Nagy Petra hétméteresből volt eredményes röpke negyven másodperccel a vége előtt, így már biztosak lehettünk benne, hogy a múltheti két pont után, már négy megszerzett pont szerepel a nevünk mellett a bajnokság tabelláján. 

Leány serdülő bajnokság I. osztály Kelet

MTK Budapest-Vasas SC 33-31 (17-15)

Finfera Maximilián: - Megnehezítettük a mérkőzés elejét magunk számára, utána viszont elkezdtünk kézilabdázni, így a félidei előny már nálunk volt. A CSAPAT nagyon küzdött, a győzelem kulcsát is a CSAPATMUNKÁBAN látom. Kiemelném Bárány Panna egyéni teljesítményét, de minden játékosom dicséretet érdemel. 

Ifjúsági együttesünk hasonlóan indította saját tétmérkőzését mint a fiatalabbak, hiszen ők is jelentő előnyt adtak ellenfelüknek. A 7. percben már 8-4-es hátrányban voltunk. A 18. percben hazai időkérést követően sikerült Trézsi Fruzsina találatával egy gólra felzárkóznunk, majd Tomasek Fanni góljával egyenlíteni is tudtunk. Ekkor az esélyünk is megvolt a mérkőzés állásának átbillentésére, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel, ismét a vendégegyüttes került háromgólos előnybe. Óriásit küzdve, a 29. percben Tomasek Fanni egyenlített, majd Trézsi Fruzsina csatlakozott, így 19-18-as vezetéssel fordultunk rá a második etapra. 

Nemcsak megfordítottunk a találkozó állását, de növelni is tudtuk a kiharcolt előnyt. Sajnos ez nem tartott sokáig, mert a Vasas SC egalizált, majd ismét kezébe vette a meccset. Megnyugtató két-három gólos előnyüket folyamatosan tartani tudták a félidő folyamán, így nem kerekedett ki-ki mérkőzés a játékrész végére sem. A legvégén a vendégcsapat örülhetett a két pontnak 31-34-es eredménnyel. 

Női ifjúsági bajnokság I. osztály Kelet

MTK Budapest-Vasas SC 31-34 (19-14) 

Finfera Maximilián: - Nehéz mérkőzésre számítottam, így is lett, végig nagy harc volt a két pontért. Az utolsó tíz percben tizenöt kapufát dobtunk, ezért sajnos nem tudtunk győzni. Ettől függetlenül gratulálok a lányoknak. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!