Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: a pontok még váratnak magukra, de elkeseredésre semmi ok nincsen

Publikálva: 2022.09.12 Frissítve: 2022.09.12 Kézilabda

A keleti csoport alapszakaszát tavaly második helyen záró debreceniek vendégei voltak Marinko Kekezovity tanítványai.

A felnőttekhez hasonlóan az utánpótlás kézilabdázóink is a DVSC SCHAEFFLER otthonába látogattak, ám ők egy nap különbséggel, szombaton mérették meg magukat. A debreceniek első csapata mellett az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek, amit jól bizonyít, hogy mindkét korosztály másodikként zárta. az előző évben az alapszakaszt. 

12:00 órai kezdettel az ifjúsági csapat kezdte meg mérkőzését, és a hazaiak a 17. percre ötgólos előnyt dolgoztak ki. A mieink küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, hiszen a hátrányukat gyönyörűen ledolgozva, a 27. percben egyenlítettek. Ezt tovább folytatva a vezetést is megszerezték 13-12-nél, amikor Fehér Dominika értékesítette a kiharcolt büntetőt. A félidő végére megfordították a találkozó állását ellenfeleink, de csupán egy góllal lőttek többet, mint mi.

A második játékrészben több hibával játszottunk, amit a debreceniek kihasználtak, így ismét magabiztosabb előnybe kerültek. A 41. percre már kilencgólos mínuszban voltunk, de a legvégére szépen kozmetikáztunk az eredményen, és hét találatra csökkentettük a különbséget.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 2. forduló

DVSC SCHAEFFLER‒MTK Budapest 31-24 (14-13)

Kekezovity Marinko: ‒ Az első félidőben védekezésben és támadásban is érett kézilabdát játszottunk. A második játékrészben nem tudtuk gólra váltani a tiszta helyzeteinket, így ötgólos hátrányba kerültünk, ezt a meccs végéig nem volt erőnk megfordítani.

Serdülőegyüttesünk játékosaira még nehezebb feladat várt, hiszen újonnan alakult csapatunk több játékosa számára is újdonság az első osztályú bajnokság, óriási szintet ugorva kell megállniuk a helyüket a legjobb gárdák között. Ellenfelünk pedig már rutinos szereplőnek számít a ligában, ami meg is látszott az eredményen. Már a meccs elejétől kezdve a kezükben tartották a pályán folyó játék irányítását a hazaiak, és az első félidőben kialakult a tízgólos differencia. A második etapban tovább tudták növelni ezt az előnyt, így nagyarányú vereséget szenvedtünk. Elkeseredésre ennek ellenére semmi ok nincsen, hiszen messze még a bajnokság vége.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 2. forduló

DVSC SCHAEFFLER‒MTK Budapest 59-15 (26-9)

Kekezovity Marinko: ‒ A két csapat mutatott játékában nagy volt a különbség, ellenfelünk nyílt védekezésére pedig nem tudtunk reagálni, így az ott elkövetett hibák miatt szokatlanul sok gólt kaptunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!