Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: a Mosonmagyaróvár ellen zárjuk a 2023-as évet

Publikálva: 2023.12.28 Frissítve: 2023.12.27 Kézilabda

December 30-án hazai pályán játszunk ellenfelünkkel.

A karácsonyi ünnepek gyorsan elteltek csapatunk tagjai számára, hiszen 26-án délután már újra teremcipőt kellett húzni. Vágó Attiláék gőzerővel készülnek az év utolsó ellenfelére, december 30-án 17:00 órától a Motherson Mosonmagyaróvári KC érkezik hozzánk.

A mieink számos edzőmérkőzést játszottak a világbajnoki szünet alatt, tétmérkőzésre ugyanis ezt megelőzően november közepén került sor. A felkészülési találkozók remekül sikerültek, mert amellett, hogy mindegyiket megnyertük, a legfőbb az volt, hogy mindenki jó formában maradjon, és a játék bizonyos elemei pontosításra kerüljenek. Jó tempójú, lendületes meccseken gyakorolhattunk, ám a szombati már egészen más lesz, a bajnokságban kiválóan teljesítő mosonmagyaróváriak ellen küzdünk meg.

Gyurka János tanítványai tizenegy fordulót játszottak le, s tízszer győztesen hagyhatták el a parkettet. Ráadásul óriási bravúrral, rögtön a második körben a Győri Audi ETO KC csapatát is legyőzték 33-30-ra. Egyetlen vereségük a Fradi otthonában született, ám ott is csak három góllal maradtak alul. A mieink mindig jó meccseket játszottak a Mosonmagyaróvárral, amellyel gyors iramú, lendületes meccseket játszottunk az elmúlt években.

Vágó Attila: ‒ Ellenfelünk őszi eredményei azt mutatják, hogy nagyon erős játékerőt képviselnek, ettől függetlenül jó mérkőzést szeretnénk a Mosonmagyaróvárral játszani, s méltó ellenfelük akarunk lenni. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 10. forduló

2023. december 30. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Motherson Mosonmagyaróvári KC

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!