Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: a majdnem hibátlan Debrecen érkezik

Publikálva: 2021.11.08 Frissítve: 2021.11.07 Kézilabda

Nagyon nehéz mérkőzés vár női kézilabdázóinkra, szerda este.

A hétvégi elveszített mérkőzésből gyorsan talpra kell állni női kézilabdacsapatunknak, ugyanis november 10-én a K&H liga 8. fordulójában a DVSC Schaeffler látogat a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba. Ezzel kezdetét veszi a sűrű november, hiszen a következő két hétben négy tétmérkőzést kell lejátszania mienknek.

A mozgalmas két hét első állomása a Debrecen elleni hazai találkozó, mely korántsem ígérkezik könnyű mérkőzésnek. A Hajdú-Bihar megyei egyesület életében a legnagyobb változást a vezetőedző személye jelentette, ugyanis a Vác kispadját elhagyó Szilágyi Zoltán vette át a csapat irányítását. A vezetőedző személye mellett új játékosok is igazoltak a klubhoz. Évek után hazatért, és a hosszú sérüléséből felépült a magyar válogatott jobbátlövő Planéta Szimonetta, akiről az eltelt fordulók azt mutatják, hogy százszázalékos állapotban és kiváló formában van. Mellette a játékoskerethez csatlakozott Szabó Nina, Korsós Dorina, Yezhykava Karina, Costa Mariana és Vámos Míra. A nyári felkészülés során az edzőnek szinte új csapatot kellett építenie, mely az eddigi eredmények láttán, úgy tűnik sikerült is.

Az eltelt hét fordulót követően a Debrecen a tabella harmadik pozíciójából várja a szerdai találkozót. Az eddig megszerezhető tizennégy pontból tizenkettőt gyűjtött, azaz minimális pontveszteséggel áll. Az egyetlen vereségüket a tavalyi bajnok, az FTC otthonában szenvedték el, ahol végtelenül szoros mérkőzésen csupán három góllal maradtak alul. A győzelmeiket a kisvárdai, szombathelyi, budaörsi, váci, mosonmagyaróvári csapatok ellen érték el, illetve az előző fordulóban a kétpontos Érd gárdájától szerezték meg a két egységet. Minden találkozójukat nagy gólkülönbséggel nyerték, kivéve a Vác gárdája ellen, ahol csupán eggyel tudtak felülkerekedni a dunakanyari lányokon. Golovin Vlagyimir beszélt a debreceni csapat erősségéről és a mérkőzés célkitűzéséről.

– A jelenlegi forma alapján Magyarország harmadik legjobb csapatát fogadjuk szerdán. Sajnos jelen pillanatban nem tudom eldönteni, hogy melyik a csapatom igazi arca, de a Debrecen ellen hazai közönség előtt nem mehetünk ki feltett kézzel a pályára. Természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a két pontot.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló:

MTK Budapest─DVSC Schaeffler

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 2021. november 10. szerda, 17:30 óra

Játékvezetők: Paska, Vastag

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!