Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: a magyar válogatott felkészülése Szabó Laura szemszögéből

Publikálva: 2021.12.02 Frissítve: 2021.12.02 Kézilabda

Beállósunk így látja a helyzetet a világbajnokság első mérkőzése előtt.

November 22-én kezdődött a magyar válogatott felkészülése, a számunkra ma induló spanyolországi világbajnokságra. Mint arról már korábban beszámoltunk, beállásunk, Szabó Laura nem csupán a felkészülésre kapott meghívót, hanem tagja a felnőtt magyar női kézilabda-együttes világbajnoksági, szűkített keretének. A mieink – a közös felkészülés során – Párizsban mérték össze erejüket a kiváló erőket és világsztárokat felvonultató, francia női válogatottal. November 26-án és 28-án mérkőztünk meg az olimpiai bajnok csapattal. Az első összecsapáson 33-28-as hazai siker született, míg a második találkozón csupán egy góllal tudtak felülmúlni minket a házigazdák 29-28-ra. Szabó Laura mindkét mérkőzésen szerephez jutott, ezzel kapcsolatos gondolatait osztotta meg velünk.

─ A hangulat nagyon jó volt mind a két mérkőzésen, teljesen olyan érzése volt az egész csapatnak, mintha tétmérkőzésen szerepeltünk volna.

Fotó: FFHandball / Icon Sport

A két küzdelmes mérkőzés után kis szusszanásra is volt ideje a lányoknak, ugyanis a hétfői napon felfedezték Párizs nevezetességeit, s egy kicsit kikapcsolódtak a hosszú és fárasztó világbajnoki menetrend előtt.

─ Hétfőn bevittek minket Párizs belvárosába, ahol lehetőségünk volt sétálni az Eiffel-torony környékén, valamint a buszos városnézés során láthattuk a Louvre-t és a Diadalívet is.

Fotó: MKSZ

Másnap útra kelt ismét a csapat, hiszen az úticél immáron a világbajnokság helyszíne volt. A mieink Llíriában vívják majd a mérkőzéseket, de az onnan húsz percre lévő Valencia egyik csodaszép szállodájában készülhetnek az összecsapásokra.

─ Kedden érkeztünk meg Spanyolországba, a szálloda gyönyörű, minden körülmény adott számunkra, hogy jó teljesítményt tudjunk nyújtani.

Fotó: MKSZ 

A megérkezést követően egyből munkához is látott a csapat, hiszen tegnap már a mérkőzés helyszínén gyakorolhattak a mai rajt előtt.

─ Edzésekkel és videózással készültünk már az első ellenfelünkre, a szlovák válogatottra. Nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a világbajnokság. Személy szerint én is nagyon izgatott vagyok, remélem, hogy nagyon sokat tudok segíteni a csapatnak a pályán és azon kívül egyaránt.

A magyar válogatott csütörtökön – a mai napon – 20:30-kor megkezdi szereplését a világbajnokságon a szlovákok ellen, melyet az M4 Sport élőben közvetít. Szurkoljunk együtt Laurának és a magyar válogatottnak a sikerért.

Kézilabda: a magyar válogatott felkészülése Szabó Laura szemszögéből

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!