Atlétika
Kulunics Vince

Kézilabda: a kihagyott helyzetek megpecsételték a sorsunkat, így nem tudtunk visszavágni a fehérváriaknak idegenben (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.10 Frissítve: 2023.03.10 Kézilabda

Ugyan az első félidő után még két góllal vezettünk, ám végül 26-24-re kikaptunk az Alba Fehérvár KC otthonában.

Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre Székesfehérváron, és így is lett, hiszen fordulatokban gazdag találkozó kerekedett péntek este a KÖFÉM Sportcsarnokban. A mérkőzés első félidejében nagyon kevés gól esett, köszönhetően annak, hogy mindkét oldalon sok védést mutattak be a kapusok. Nálunk Győri Barbara nehezítette meg a hazaiak gólszerzését, míg a mieink eszén Kubina Molli járt túl.

Az első időkéréskor, melyet Józsa Krisztián használt ki a 21. percben, mindössze 8-6-ot mutatott az eredményjelző, szerencsére a nyolc a mieink lőtt találatát jelentette. Ezután már négy góllal is megléptünk, de a félidőre kettőre zárkózott ellenfelünk.

Nem nyugodhattunk meg a folytatásban sem, ugyanis a 36. percben egyenlítettek a fehérváriak, és három percre rá fordítani is tudtak. Rendkívül nehezen ment nekünk a góllövés, a Kubina Mollit váltó Pijevics Tea számos védést mutatott be, így a 49. percre négygólos hátrányba kerültünk.

Nyolc perccel a vége előtt már öt is volt közte, de nagyot küzdve két Dakos Noémi és két Sallai Nikolett bombával 25-24-re zárkóztunk a végjátékban. A hátralévő két percben a fehérváriak csupán egyetlen gólt tudtak lőni, de mi többször is belehibáztunk, így nem nyílt alkalmunk pontot szerezni idegenben.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 17. forduló

2023. március 10. 18:00, Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 450 néző.

Alba Fehérvár KC‒MTK Budapest 26-24 (11-13)

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

Alba Fehérvár KC: Kubina ‒ Szemes, Smbatian 5, Ohyama 1, Varga 1, Stosic 5, Takó 6. Csere: Pijevic (kapus), Afentaler 3, Zrnic 3, Bojtos, Utasi 2, Boldizsár, Dubán.

Vezetőedző: Józsa Krisztián

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Szabó K. 2, Mazák-Németh, Szabó L. 1 (1), Simon 3, Pelczéder 4. Csere: Suba (kapus), Sallai 3, Pál T. 3, Dakos 4, Román 2, Mészáros-Mihálffy, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 1/0, illetve, 3/1.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Sajnos a második félidőben rengeteg ziccert hibáztunk, Tea Pijevics teljesen megbabonázott minket. Minden pozícióból kimaradtak helyzetek, ami vereséghez vezetett. A küzdésért gratulálok a csapatomnak, mert nem adták fel egy percre sem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!