Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: a kihagyott büntetők megbosszulták magukat, továbbra is várat magára az első győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.15 Frissítve: 2022.10.15 Kézilabda

Az első félidőben összeszedett háromgólos hátrány után a másodikban már kilenc góllal is vezetett ellenfelünk, lányaink nagyot küzdve visszajöttek a meccsbe, de a siker elmaradt.

Szép számú nézőközönség látogatott ki első hazai találkozónkra, melyre szombat délután került sor új otthonunkban, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Ellenfelünk az Alba Fehérvár KC volt, a bajnokság negyedik fordulós párharcán.

A vendégeinket könnyen engedtük helyzetbe kerülni, Varga Emőkét hat perc alatt négy alkalommal is meg tudták játszani a társai. A székesfehérvári beálló vezérletével 7-4-es előnyt tudhatott magáénak az Alba Fehérvár KC gárdája. Simon Petra labdaszerzésével kettőre csökkenthettük volna a hátrányunkat, de fiatal játékosunk bombája a kapufán csattant.

A góllövés egyik félnek sem okozott problémát a továbbiakban, tizenkét perc alatt tizennyolc találat született. Pelczéder Orsolya másodszor is bevette Pijevics kapuját, ezzel 11-9-re zárkóztunk. Negyedóra játék után Vida Gergő hívta magához először a sajátjait, ekkor három góllal vezetett ellenfelünk.

Koronczai Petra hatalmas góllal szállt be az összecsapásba, amit utána egy büntető kiharcolásával folytatott. Sajnos a hétméteresek értékesítésében a horvát kapus Pál Tami és Koronczai Petra eszén is túljárt, így három kísérletből egyet sem tudtunk gólra váltani. A szélső pozíciókban Pelczéder Orsolyára és Grosch Vivire sem lehetett panaszunk, minden helyzetüket értékesítették.

Már négy mínuszban is voltunk, ám a 26. percben Győri Barbara egészpályás góljával kettőre csökkentettük a különbséget. A lehetőségünk megvolt egyre visszajönni, de ezt elhibáztuk, sőt a szünetre 18-15-ös hátrányban vonulhattunk.

Harminc percünk maradt hátra, hogy megfordítsuk a mérkőzés állását, de a térfélcsere után a játék képe nem sokat változott. Az adok-kapok számunkra nem ígérkezett jó üzletnek, a fehérváriak ezzel tartani tudták a megszerzett előnyüket. Sőt a vendégek gépezete tovább robogott, a 39. percben 17-25-re mentek.

A különbség növekedésében nagy szerepe volt annak, hogy Pijevics Tea két kézzel fogta meg a próbálkozásainkat, amiből rögtön a gyorslábú szélsőket hozta helyzetbe. Már közte kilencnek is örülhettek a vendégszurkolók, amit ötre csökkentettünk a 47. percre.

A vége előtt szűk tizenöt perccel lőttünk először hétméteresből gólt, Román Dorina tudta bevenni először az ellenfél kapuját büntetőből. Őrületes perceknek lehettünk tanúi, kilencgólos hátrányból jöttünk vissza a mérkőzésbe. Az Alba vezetőedzője a rohamunk alatt másodjára kért már időt, hiszen két gólra közelítettük meg a vendégeket.

Parázs hangulatú nyolc perc várt ránk, ami ‒ ehhez a meccshez megszokottan ‒ kihagyott büntetővel indult, amit több támadásban elkövetett hiba is követett. A védekezésünk masszívan működött, de a lehetőséggel nem tudtunk élni.

Két és fél perc maradt hátra, amikor csak 29-28-ra vezettek, Győri Barbara hárította Smbatian lövését, így már a döntetlenért indíthattuk meg támadásunkat, amit Simon Petra találatával meg is valósítottunk. Sajnos ellenfelünk újra megtalálta Varga Emőkét, aki hétméterest harcolt ki, ugyan Győri Barbi beleért a lövésbe, de Katarina Stosics ennek ellenére is betalált, így egy góllal kikaptunk az első hazai találkozón.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 4. forduló

2022. október 15. szombat, 17:00, Budapest, Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont, 320 néző.

MTK Budapest‒Alba Fehérvár KC 29-30 (15-18)

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch 2, Kekezovity 3, Mazák-Németh 1, Szabó L. 3, Simon 5, Pelczéder 2. Csere: Győri 1 (kapus), Pál 2, Dakos 4, Szabó K., Koronczai 2, Román 3 (1), Sallai 1, Juhász.

Vezetőedző: Vida Gergő

Alba Fehérvár KC: Pijevic ‒ Zrnic 2, Afentaler 5, Smbatian 5, Varga 5, Stosic 6, Takó 4. Csere: Utasi 3, Boldizsár, Kocsis, Bojtos, Szemes.

Vezetőedző: Józsa Krisztián

Hétméteresek: 6/1, illetve 3/3.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc.

Vida Gergő: ‒ Negyvenöt percen keresztül nem működött a védekezésünk, az utolsó negyedórában mutattuk azt az ellenállást, ami a mérkőzés megnyeréséhez kellett volna. Öt büntetőt hibáztunk el, ami szintén megpecsételte a sorsunkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!