Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: két pontért utazunk az Alba Fehérvár KC-hoz

Publikálva: 2022.03.23 Frissítve: 2022.03.23 Kézilabda

A hazai pályán elveszített pont után idegenben már győzni szeretnének kézilabdázóink.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 19. fordulója vár Vida Gergő lányaira március 25-én 18:00 órától. Ellenfelünk, az Alba Fehérvár KC otthonában lépünk pályára péntek kora este.

A székesfehérváriakkal október végén találkoztunk már egyszer. Ezen a párharcon fájó pontot veszítettünk hazai pályán, hiszen a meccs vége előtt tíz perccel még mi voltunk ötgólos előnyben, ám a vendégek rohamának, és a saját hibáinknak köszönhetően döntetlennel zárult az összecsapás. Kék-fehér lányainknak tehát van törleszteni valója az ellopott egy pont miatt.

Ellenfelünk szakmai vezetésében azóta változás történt, hiszen a légiós szakembert, Boris Dvorseket ‒ a korábbi másodedző ‒ Józsa Krisztián váltotta. Az ifjú trénernek nem újdonság a fehérvári kispad vezetőedzői posztja, hiszen az előző idényben Deli Rita távozásakor is őt nevezte ki a vezetőség a csapat élére.

A Fejér megyeiek jelenleg tizenkét ponttal a tizedik pozíciót foglalják el, míg mieink tizenhat pontosként a lista nyolcadik helyén állnak. Az előző mérkőzésen Kisvárdán vendégszerepelt ellenfelünk, ahol 30-26-os végeredménnyel a hazai gárda bizonyult jobbnak, míg a legutóbbi hazai találkozójukon fontos pontokért harcoltak meg az Érddel, melyeket végül Józsa Krisztián lányai gyűjtöttek be. Vida Gergő ellenfelünk erősségéről és a kitűzött célokról is beszélt.

‒ Az Alba Fehérvár KC-nál történt edzőváltás pozitív hatással volt a csapatra, azóta jobban teljesít a gárda. Az előző hazai bajnoki találkozójukon az Érd csapatát győzték le. A székesfehérváriak erős védelemmel, mögöttük pedig a biztos alapot nyújtó jó kapusokkal rendelkeznek. Támadásban erősségüknek főként a távoli zónákból való befejezések nevezhetőek. A keret kiváló egyvelege a rutinos, és fiatal játékosoknak, akik jól kiegészítik egymást. Ennek ellenére mi a két pontért megyünk hozzájuk, ugyanúgy, mint egy hete ‒ az Érd ellen ‒, most is győztesen szeretnénk elhagyni a pályát.

 K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 19. forduló

2022. március 25. 18:00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok

Alba Fehérvár KC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!