Karate
Hárspataki Gábor

Kézilabda: a juniorválogatottal edzőtáborozott két játékosunk

Publikálva: 2021.11.29 Frissítve: 2021.11.29 Kézilabda

Koronczai Petra és Kürthi Laura a magyar női juniorválogatottal készült a héten.

Szabó Laura mellett két másik játékosunk is válogatott összetartáson szerepelt, igaz Kürthi Laura és Koronczai Petra nem a felnőtteknél, hanem a juniorválogatottnál bizonyíthatott. Kék-fehér lányaink hétfő óta a nemzeti junior együttessel edzenek, a felkészülés során három mérkőzést vívtak. Egy meccset játszottak Japán felnőttválogatottja ellen, míg Dánia ellen két találkozón is gyakorolhatott a csapat. Kürthi Laura mesélt a válogatottal töltött hétről.

─ Nagyon boldog vagyok, hogy ismét meghívót kaptam, sokat jelentett számomra a sérülés után. Az egyhetes edzőtábor során három mérkőzést is játszottunk, nagyon jól éreztem magam végig. Összességében elmondható, hogy rendkívül hasznos napokat tudhatunk magunk mögött.

Fotó: NEKA

A Japán nemzeti együttes ellen vívott mérkőzésen 34-21-es vereséget szenvedtek fiataljaink. A dánok elleni első találkozón 31-26-os hazai siker született, mely mérkőzésen mindkét kézilabdázónk szerepelt, Kürthi Laura három góllal járult hozzá a győzelemhez.

A második összecsapáson juniorválogatottunk több kulcsembere is pihenőt kapott, de így is 28-27-es győzelmet könyvelhetett el ifj. Kiss Szilárd együttese, Koronczai Petra hat találatot tett hozzá a sikerhez. Koronczai Petra is beszélt az elmúlt hétről. 

─ Mindhárom mérkőzésen szerephez jutottam, hol jobb hol rosszabb teljesítményt nyújtottam, ezért vegyes érzéseim vannak. Örülök, hogy az utolsó találkozón sikerült a legjobb formámat mutatnom, ezzel térhetek vissza a klubcsapatomhoz.

Fotó: NEKA 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!