Kézilabda
Kobela Tamara

Kézilabda: a héten egy cél lebeg a szemek előtt, továbbjutni a kupasorozatban

Publikálva: 2023.01.30 Frissítve: 2023.01.30 Kézilabda

Szerdán a másodosztályú Vasas SC ellenfelei leszünk a Magyar Kupában.

A Magyar Kupa negyedik fordulójában a másodosztályú Vasas SC otthonába látogatunk, ami nagyon ismerős környezet lesz számunkra, hiszen a tavalyi szezonban a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok volt a mi hazai pályánk is. Az összecsapásra február első napján kerül sor, 17:00 órától. A továbbjutás sorsáról kizárólag ez az egy meccs dönt, aki győz, az jut a kupaküzdelmek következő körébe.

Ellenfelünk a 2021/22-es idényben az első osztályban szerepelt, ám a piros-kékek nem tudták kiharcolni a bennmaradást, így a megújult NBI/B-s bajnokságban gyűjtögetik a pontokat. Egyértelmű célkitűzésük az idei bajnoki évre, hogy újra NBI-esek legyenek, jó úton járnak, ugyanis huszonhét ponttal vezetik a másodosztályú tabellát.

Év közbeni igazolásunk, Kobela Tamara nagyon jól ismeri Penszki Gergő csapatát, hiszen a védekezőspecialista éppen Vasas SC-től tette át székhelyét hozzánk. Ellenfelünk kerete más ponton nem is változott azóta, a házi góllövőlista élén a balszélső Oláh Kyra áll, aki a hétméteresek értékesítésében is jeleskedik. Őt pedig az átlövő Szilovics Fanni, illetve az egyik legtöbb NBI-es tapasztalattal rendelkező Dombi Katalin követi.

Vágó Attila szeme előtt is egyértelmű célként a továbbjutás lebeg, ám tudja, hogy ezért sokat kell tennie csapatának.

‒ Szerdán a Vasas otthonába megyünk a Magyar Kupa sorozatában. Szeretnénk továbbjutni, de ehhez hatvan percen keresztül koncentrálnia kell mindenkinek. A múlt heti két bravúrosnak mondható eredmény ‒ az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC ‒ után most már szeretnénk, hogy a teljesítményünk győzelmet érjen. Bízom a csapatomban!

Magyar Kupa IV. forduló

2023. február 1. szerda 17:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

Vasas SC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!