Kézilabda
Kekezovity Anna

Kézilabda: a héten duplázunk a Moyra-Budaörs Handball ellen

Publikálva: 2023.03.27 Frissítve: 2023.03.27 Kézilabda

Szerdán a Magyar Kupa keretein belül, míg szombaton a K&H Ligában csapunk össze ellenfelünkkel.

A héten két mérkőzést is játszanak a mieink, ráadásul mind a két alkalommal a budaörsi gárda lesz az ellenfelünk. Március 29-én ‒ hazai pályán ‒ a Magyar Kupa V. fordulójában találkozunk Buday Dániel alakulatával, míg április első napján, a magyar bajnokság 20. fordulójára kerül sor Budaörsön.

A szerdai párharc tétje a kupaküzdelem négyes döntőjébe kerülés, melyet Tatabányán rendeznek április 22-23. között. Ellenfelünk a NEKA együttese ellen kezdte meg a kupasorozatot, ahol nagy csatában diadalmaskodtak egy góllal a balatonbogláriak felett, ezután pedig az NBII-es Borsod Sport Klub várt rájuk a negyedik körben. A harmadosztályú miskolciak otthonában könnyedén, 48-15-re nyertek Pálos-Bognár Barbaráék.

Az utóbbi időszak viszont nem a budaörsiek szája íz szerint alakultak a bajnokság történései, hiszen utoljára február elején a NEKÁ-t fogadva tudtak nyerni, azóta csupán egyetlen pontot szereztek a Dunaújvárosi KKA elleni döntetlennel. Ám ha az elmúlt összecsapásokat nézzük akár a tavalyi évre, akár az idei szezonra gondolunk biztosan lehetünk benne, hogy kiélezett küzdelem várható a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

Vágó Attiláék számára kiemelten fontos ez a találkozó, hiszen a csapattal nagyon szeretnének bejutni a tatabányai négyes döntőbe.

‒ Szerdán a Magyar Kupa Final Four-ba jutás a tét. Hazai pályán, a Budaörs csapata ellen kell kivívni a továbbjutást. Nincs sok időnk, a Mosonmagyaróvár meccs után csak pár napunk van, ráadásul vannak sérültjeink, de ez az a meccs, amikor mindenkit össze kell drótozni.

Magyar Kupa V. forduló

2023. március 29. szerda 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!