Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: a felnőttek sikere mellett az utánpótlásban is győzelemnek örülhettünk

Publikálva: 2023.03.20 Frissítve: 2023.03.19 Kézilabda

Az Oxxo Energy Orosházi NKC volt az ifik és a serdülők ellenfele hazai pályán.

A felnőtt korosztály Békéscsaba elleni összecsapása előtt az U19 és az U17 párharcokra került sor. A szombati napot az ifik meccse nyitotta, amelyen a mieink káprázatos kezdést produkálva tettek szert háromgólos előnyre. 5-3-nál mindkét csapat többet hibázott, így hat percen át maradt ez az állás, amelyről mi tudtunk előbb ellépni, Takács Viktória góljával 6-3 lett. A 19. percben sikerült ellenfelünknek egyenlíteni, ám újra vezettünk, de kettőnél messzebb nem tudtunk kerülni. A félidő utolsó fél percében ismét egalizált az Orosháza, és a 10-10 megmaradt a szünetre is.

A folytatásban inkább ellenfelünk akarata érvényesült, ami az álláson is meglátszott, két góllal voltunk lemaradva. A 49. percben fordult a kocka, előbb Turbucz Léna egyenlített, utána pedig Rnic Marija talált be, ezzel előnybe kerültünk, és a továbbiakban az orosháziaknak kellett futniuk az eredmény után. A végjáték nagy izgalmakat tartogatott, Szücs Réka góljával egy góllal vezettünk, és szerencsére a túloldalon bravúrt bemutató Vas Bereniké is védeni tudott, így a kétgólos előnyért támadhattunk. A védés után Fehér Dominika találata már a biztos győzelmet jelentette számunkra, így 20-19-re nyertünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 19. forduló

MTK Budapest‒Oxxo Energy Orosházi NKC 20-19 (10-10)

Marinko Kekezovity: ‒ Kiegyensúlyozottan játszottunk a végéig, kevés gól esett a meccsen. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk ezt a találkozót, és a végéig megőriztük a koncentrációnkat. Gratulálok a lányoknak a győzelmükhöz és az elkötelezettségükhöz. Remélem, ez egy szép sorozat kezdete.

Az ifik meccse után következett a serdülőké, akik az első félidőben gyönyörűen tartották magukat, csupán a szünet előtti percekben sikerült az orosháziaknak nagyobb előnyre szert tenni, 17-10-re vezettek. A mieink jót hajráztak, és a hét gólról ötre csökkentették a hátrányukat, így 18-13-ról várhattunk a második játékrészt.

A második etapban negyedóráig bírtuk, közelebb ugyan nem tudtunk kerülni, de az öt gól állandósult ebben az időszakban. Ezután elfáradtak lányaink, de nagyon sok szép megoldást láthattunk tőlük ezen a mérkőzésen, ahol az orosháziak hazavitték a két pontot.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 19. forduló

MTK Budapest‒ Oxxo Energy Orosházi NKC 22-32 (13-18)

Marinko Kekezovity: ‒ Jól kezdtük a meccset, de sajnos csak tíz percig játszottunk igazán jól, ezután a koncentráció a támadásban csökkent, ebből pedig sok gyors gólt kaptunk. Időnként elégedett vagyok a védekezéssel, de sokat kell dolgoznunk a helyzeti támadásokon és a félkontrákon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!