Atlétika
Jankovics Dániel

Kezd összeállni a csapat

Publikálva: 2021.01.25 Frissítve: 2021.01.24

Egy győzelem, egy vereség fiatal kosarasaink hétvégi mérlege.

Óbudai Kaszások/C–MTK Budapest 26-56 (3-7, 8-20, fb.: 4-4, 7-8, 6-17)

Tüske Petra 7, Schmidt Gréta 4, Moldován Mira -, Vogel-Szente Lívia 3, Szabó Dorottya 3, Földes Emma 3, Kendelényi Léda 10, Hallgató Abigél 17, Máthé-Mózes Emma 4, Kerülő Hanna 1, Virágvölgyi Flóra 4, Turbucz Emma –

A Gyermek-kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén fiúcsapattal játszottunk. Az első negyedben nagyon sok kihagyott lehetőségünk volt, illetve akadtak technikai hibák, sokkal nagyobb lehetett volna az előnyünk, ha kicsit pontosabbak vagyunk minden téren. A második nyolc percben már érvényesítettük akaratunkat, szépen járt a labda, jöttek is a kosarak. Folyamatosan növeltük a különbséget és megérdemelt győzelmet arattunk.

MTK Budapest–BEAC Újbuda KA/B 50-63 (18-14, 4-20, fb.: 4-4, 12-8, 12-17)

Tüske Petra 6, Schmidt Gréta 4, Moldován Mira -, Vogel-Szente Lívia 8, Szabó Dorottya -, Földes Emma -, Kendelényi Léda 5, Hallgató Abigél 2, Máthé-Mózes Emma 18, Kerülő Hanna 1, Virágvölgyi Flóra 5, Turbucz Emma 1

A második találkozón már az első másodpercektől látszott, hogy sokkal komolyabb technikai tudással rendelkező csapattal van dolgunk. A negyedik percben ellenfelünk vezetett 12-4-re, ám sokkal keményebbé tettük védekezésünket, ami össze is zavarta a BEAC-os lányokat, és a negyed végére négypontos előnyt alakítottunk ki. A második játékrészben puhák voltunk védekezésben és fele annyi akarat nem volt bennünk, mint az első nyolc percben. A harmadik negyedben rendkívül jól kezdtünk, csak mi szereztünk pontokat a hetedik percig, feljöttünk két pontra. Innentől kezdve, azonban megint nyílni kezdett az olló, elfáradtunk, elhúzott az ellenfél, meg is nyerték a meccset.

Vegyes érzelmeim voltak a forduló végére. Az első találkozón jól játszottunk, élvezték a lányok a mérkőzést, nagy különbséggel nyertünk. A második mérkőzésen pedig kicsit puhák lettünk, „betojtunk” látva, hogy keményebb, jobb kosárlabdát játszik a BEAC, mint a fiúk. Azonban az első és harmadik negyedben tepertünk, mi voltunk a jobbak, ezért nem értem, hogy a másik két negyedben miért nem vettünk példát az ott látottakról. Összességében nem vagyok csalódott, kezd összeállni a csapat, menni kell tovább!

Kezd összeállni a csapat

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!