Kézilabda
Kekezovity Anna

Kettős győzelem a Vasas Akadémia ellen

Publikálva: 2017.10.26 Frissítve: 2017.10.26

Szép sikert aratott az MTK Törökbálint szerdán, amikor előbb az U20-as mérkőzésen, majd a felnőtt találkozón győzte le a Vasas Akadémiát.

A Vasas elleni találkozó első negyedében ugyan még kissé akadozott az MTK Törökbálint védekezése, de ezt a támadó oldalon maximálisan sikerült kompenzálni, így 6 pontos előnnyel zártuk a játékrészt (29-23). A második etapban is mi játszottunk fölényben, így a félidő végére tíz pontosra nőtt a különbség (45-35).

Fordulás után nagyon döcögősen kezdtünk, így 47-44-nél a fordítás esélye is felcsillanhatott a Vasas játékosai előtt, de főként Bihari Máté, Boinitzer Dávid és Jakab Péter pontjaival, 16-1-es rohammal zártuk a harmadik negyedet, ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést (63-45).

A záró játékrészben kétszer is volt 20 pontos a különbség, és az utolsó három perc kivételével jól, néha kifejezetten látványosan játszott csapatunk. A végén ugyan lankadt a figyelmünk – amit a vendégek kihasználtak –, de ez a lényegen már mit sem változtatott, biztosan győzött az MTK Törökbálint.

A már említett Jakab-Bihari-Boinitzer trión kívül Szabó Tibort is ki kell emelni, aki sikerrel vívta meg az óriások harcát Peringerrel.

Örömteli, hogy a felnőtt mérkőzés előtt játszott U20-as találkozón 86-69-re szintén az MTK Törökbálint győzött, így kettős sikert arattunk a Vasas Akadémia ellen.

Felnőtt:

MTK Törökbálint - Vasas Akadémia  78-68 (29-23, 16-12, 18-10, 15-23)

U20:

MTK Törökbálint - Vasas Akadémia  86-69 (19-17, 21-13, 19-24, 27-15)

Simon Nándor szakmai vezető, így értékelt a felnőtt NB I/B-s mérkőzést követően:

– Ezen a találkozón – két rövid periódust kivéve – jó energia járta át csapatunkat. Meccsről meccsre egyre több a kreatív akció, ami megszépíti a játékot, amit azonban ennél is fontosabbnak tartok, hogy az egyéni felelősségvállalás sokat fejlődött. Ebből adódóan sokkal élvezhetőbbek a mindennapjaink, az edzéseink munka része, a versenyek, a játékok. Gratulálok a bandának a győzelemhez!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!