Taekwondo
Salim Omar

Két szikla között repül majd

Publikálva: 2016.01.21 Frissítve: 2016.01.22 Sísportok

A női alpesi sízők világkupa-mezőnye az olaszországi Cortina d`Ampezzóba költözött, ahol lesikló és szuper-óriásműlesikló futamokat rendeznek a hétvégén.

A hétvégi világkupafutamon, az Év sportolója választáson második helyezett Miklós Edit célja, hogy lesiklásban a legjobb tízben végezzen, szuper-óriásműlesiklásban pedig szeretné megszerezni az idény első VK-pontjait.

Miklós Edit, nem kis bravúrral mentette meg versenyét legutóbb a világkupa Zauchensee-ben rendezett lesikló számában. A hóhiány miatt, kivételesen két futamban rendezett verseny első csúszásánál ugyanis rontott, de gyors reakciójának, valamint rendkívüli kondíciójának köszönhetően talpon maradt, és sikerült a második futamba bejutnia. Ott azután bátor sízésével, remek időeredményt produkálva javított pozícióján, és végül a 17. helyen zárt.

A héten az egyik legszebb pálya fogadja a világkupa mezőnyét Cortina d`Ampezzóban, ahol az MTK Budapest sízője számára nemcsak az újabb világkupa pontokért megy a harc, de legeredményesebb alpesi versenyzőnk célja most is a dobogós helyezés. Olimpiai hetedik helyezettünk kedveli ezt a helyszínt, melyet nyáron is felkeresett.

– Szeretem a cortinai pályát, főleg azért, mert felemelő érzés a két szikla között repülni, majd talajt fogni az ugratónál. A lejtő utolsó szakaszát pedig nagyon fontos jó technikával venni, mert lapos, és ha előtte ront a versenyző, akkor sok időt veszít a végén. Viszont pontos és gyors sízéssel, nagyon jó eredményt érhet el az ember. A nyári felkészülésem részeként, sziklamászáson jártam már itt, azért választottam ezt a terepet, mivel tudtam, hogy nagyon szép a környék, és érdekelt, milyen lehet nyáron. Magasból, a sziklákról néztem a pályát, lenyűgöző volt. Nagyon várom már a versenyt, tavaly két lesiklás volt itt, az egyikben a 16., a másikban pedig a 20. helyen zártam. Hétvégén szeretném ezeket az eredményeket felülmúlni – mondta Miklós Edit.

A hétvégén, Cortina d'Ampezzoban (Olaszország) sorra kerülő női világkupa menetrendje, TV közvetítésekkel:

2016. január 23. szombat, 10:15 (női lesiklás) TV: Eurosport 2 10:15

2016. január 24. vasárnap, 11:30 (női szuper óriás-műlesiklás) TV: Eurosport 2 14:30

Hajrá Edit!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!