Kézilabda
Fekete Bozsana

Két szeres olimpikon

Publikálva: 2020.10.29 Frissítve: 2020.10.29 Torna

Böczögő Dorina az országos bajnokságon két szeren kezdi meg a „beversenyzést”.

Pénteken és szombaton a Központi Tornacsarnokban rendezik a tornászok országos bajnokságát. Az MTK Budapest teljes létszámmal, hat fővel indul a viadalon, az ifi lányok között Klein Eszter és Szmirnov Anna, a női felnőttmezőnyben Böczögő Dorina, Medved Regina, Sági Inez és Schermann Bianka lép a szerekhez. Közülük az elmúlt időszakban a kétszeres olimpikon Böczögő Dorinának a felkészülése volt leginkább akadályoztatott, hiszen augusztusban vállműtéten esett át. Ennek ellenére gerendán és talajon már elindul az ob-n.

– Helyenként már egész jó a vállam, de van, amikor még sok mindenben hátráltat. A korlátot nem is igazán tudtam elkezdeni, úgyhogy ezt a két szert nyomom, és néha ugrok. Az örömteli, és némileg meglepő, hogy egész hamar összeálltak a dolgok. Érdekes, hogy a talaj gyorsabban, mint a gerenda. Két hét alatt megvolt a gyakim a nulláról, pedig az állóképességet nézve ez az egyik legnehezebb szer. Az ob-n próbálok könnyebb, de pontos gyakit előadni. Hogy talajon is indulok, nagyjából egy hete döntöttük el, egyedül a gerendában voltunk biztosak.

A tornászok egy része október elején már újra élesben versenyezhetett a szombathelyi világkupán, de többeknek ez lesz az első fellépése a hosszú szünet után. Dorina is fontosnak tartotta, hogy ha nem is minden szeren, de ismét megmutassa magát. És rutin ide vagy oda, egy kis drukk benne is ott van a kezdés előtt.

– Azért lényeges a szereplésem, mert az Európa-bajnokság előtt csak két verseny van. Ez az egyik. Nekem pedig szükségem van arra, hogy beversenyezzem magam. A gerenda az a szer, amelyen nem létezik versenyrutin. Több harminc év feletti lányt is láttam már remegni versenyen, biztos vagyok benne, én is így fogok tenni az országos bajnokságon. Éppen azért is akarok indulni, hogy túl legyek a kezdeti drukkon, ne az Eb legyen az első verseny, és ott majd úgy tudjak teljesíteni gerendán, ahogy edzésen szoktam. Ezen a bajnokságon számomra most nem az eredmény az elsődleges. A sikeres gyakorlat a lényeg. Van olyan elem is, amelyet még nem csináltam versenykörülmények között, szóval kicsit lutri lesz. Bár ezt talán csak gerendán van mód megtenni, a többi szeren nem lehet „félkészen” indulni. Talajon leginkább a kiviteli pontszámra szeretnék figyelni.

A szövetség tájékoztatása szerint az országos bajnokság felmérőversenyként funkcionál, az Eb válogatóversenyének majd a novemberi mesterfokú bajnokság minősül. A női felnőtt és ifjúsági Európa-bajnokságot a tervek szerint a törökországi Mersinben rendezik december 16. és 20. között.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!