Kézilabda
Szőke Szonja

Két pont a zsákban (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.09.23 Frissítve: 2020.09.24 Kézilabda

Nagyot küzdöttünk az Érddel.

Érd–MTK Budapest 28-33 (12-13)
Érd Aréna, 500 néző
Vezette: Őri, Pozdena

Érd: Györkös – Csáki 1, Abilda 3, Paróczy 6 (4), Landi 6, Szabó K. 2, Mézes 4
Csere: Győrffy – Sztankovics 2, Kóka 4, Kovács B.
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK Budapest: Győri – Pelczéder, Marincsák 2, Szöllősi-Zácsik 5, Szabados, Dakos 5, Dávid-Azari 4
Csere: Suba – Szekerczés 8 (3), Pál T. 6 (4), Sári, Sallai 3, Juhász E., Bujdosó-Gerháth
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 9/7

A K&H liga 6. fordulójában csapatunk – két elhalasztott bajnoki után (Kisvárda, Békéscsaba) – az Érd otthonában lépett pályára. Szerdai ellenfelünk új edzővel és jelentősen átalakult játékoskerettel vágott neki az idei szezonnak, többek közt Fekete Bozsana, Horváth Dóra, Mód Noémi, Sztankovics Réka és Zsiborás Luca is az érdieket erősíti a 2020/21-es szezonban. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Walfisch Mercédesz, Horváth Dóra, Mód Noémi és Király Réka ezúttal nem léphetett pályára, mivel mindannyian a második negatív teszteredményükre vártak.

Bár a találkozó első gólját Paróczy Sára jegyezte, összességében nem kaptuk el rosszul a rajtot: olyannyira nem, hogy Horváth Roland már a 7. percben kikérte első idejét, 2-5-ös állásnál. A folytatásban tovább is nőhetett volna a fórunk, de Györkös Rebeka ziccereket fogott, sok borsot tört a mieink orra alá. Bár igazán nem tudtuk leszakítani a hazaiakat, az előnyünk épp elég kényelmes volt ahhoz, hogy Golovin Vlagyimir bátran forgassa csapatát, és mindenkinek lehetőséget tudjon adni. A rendkívül szimpatikusan küzdő érdi fiatalok a játékrész hajrájában felzárkóztak, így az első 30 perc végén 12-13 állt az eredményjelzőn.

Nem kezdtük jól a második félidőt, az első pár percben többször is a vezetésért támadhatott a hazai csapat, de a csereként beállt Suba Sára és/vagy Fortuna rendre megakadályozta ezt. Golovin Vlagyimir ennek ellenére sem tűnt elégedettnek, sőt, fáradhatatlanul sasszézott fel és alá az oldalvonal mellett, miközben hangos szóval instruálta övéit. Szerencsére nyitott fülekre találtak vezetőedzőnk instrukciói, a játékrész derekához közeledve már állandósulni látszott három-négygólos előnyünk. Bár időnként ránk ijesztett a hazai csapat, ezt a győzelmet már nem engedtük ki a kezünkből, így végül 28-33-mal ért véget a mérkőzés.  

Lényeg a két pont, és hogy nem „hidegen” megyünk bele a Szombathely elleni szombati rangadóba.

Golovin Vlagyimir:Örülünk, hogy játszottunk már, de meglátszott az előtte lévő kihagyott két mérkőzés a nagyon szimpatikusan és jól küzdő Érd ellen, amelyet sikerült legyőzni. Örülünk a győzelemnek.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!