Taekwondo
Patakfalvy Luca

Két perc hiányzott Baján

Publikálva: 2019.12.23 Frissítve: 2019.12.22

Végig szoros, kiegyenlített mérkőzést vívott csapatunk Baján, és a győzelemre is megvolt az esély, de az utolsó két perc számunkra kedvezőtlenül alakult.

Bajai Bácska FKE–MTK-ELITE Basket 90-85 (18-18, 22-21, 21-21, 29-25)
Baja, MNÁMK Sportcsarnok
statisztikai lap

Megfelelően jellemzi a szoros küzdelmet, hogy az első félidőben mindössze kétszer volt négy pontnál nagyobb különbség a csapatok között. A mérkőzés ötödik percének végén hattal ment a Baja (14-8), a második negyed ötödik percében pedig az MTK-ELITE Basketnek volt kis előnye (23-28). A félidő végül egypontos hazai vezetéssel zárult (40-39).

A harmadik játékrészben folytatódott az adok-kapok, egyik fél sem tudott érdemi fórt kicsikarni, és a záróetapra is maradt a félidei egypontos különbség (61-60).

A negyedik negyedben, Jakab Péter kosarát követően, egy pillanatra lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk (63-68), de a hazaiak szerb légiósa, Milos Vukicsevics gyorsan kiegyenlített. Sajnos 73-71 után eladtuk a labdát, amiből kosarat kaptunk, majd az eredménytelen támadásunkat követően kaptunk egy triplát, és mintegy négy perccel a lefújás előtt távolodni látszott a hajó (78-71). Azonban Nagy Szabolcs, Jakab illetve Dobos Márk kosaraival gyorsan kiegyenlítettünk, úgyhogy két perccel a vége előtt 78-78-ról folytatódhatott a derbi.

A következő támadást a Baja vezethette, de nagyszerűen védekezett együttesünk, és alig volt már hátra a támadóidőből, amikor Vukicsevics hárompontos dobásra kényszerült, ami bement. Ez volt a szerb center első triplája a szezonban. Lehet, hogy ez zavarta meg a mieinket, mindenesetre gyors egymásutánban két eladott labdával megpecsételtük erre a mérkőzésre a sorsunkat, és a hazaiak megnyerték a szoros csatát.

Ezzel számunkra lezárult a bajnokság alapszakaszának első köre, amit 6 győzelemmel és 7 vereséggel zártunk, és a fordulóból még vasárnap lejátszandó egy mérkőzés eredményétől függően a 10. vagy a 11. helyen állunk. Mutatja, hogy milyen szoros a bajnokság, hogy az ötödik helyen álló Honvéd 7 győzelemmel és 6 vereséggel áll.

Az ünnepek után azonnal folytatódik a menet, január 3-án már azzal a TF-BP ellen játszunk idegenben, amely a közelmúltban leigazolta a Magyarországon valaha megfordult egyik legjobb légióst, a Szolnokkal korábban sikert-sikerre halmozó szerb Tomas Ivosevet. Nem lesz könnyű, de úgy tűnik, hogy ebben a bajnokságban szinte bármi megtörténhet.

Horváth Balázs: – Először is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert jól felkészültünk a Bajából. Remekül kosárlabdáztunk, fej-fej mellett haladtunk a mérkőzésen, egészen a 38. percig. Ekkor a hazaiak légiósa bedobta szezonja első hárompontosát, és ez el is döntötte a meccset, illetve ezt a játékost nem tudtuk tartani az egész mérkőzésen. Nagyon sok pontot dobott a palánk alól, az ő jó teljesítménye kellett a hazai győzelemhez. Gratulálok a Bajának, de ettől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Jól teljesítettünk, nagyon nehéz idegenbeli csarnokban. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!