Taekwondo
Patakfalvy Luca

Két MTK kosaras bajnoki cím

Publikálva: 2015.06.06 Frissítve: 2015.06.06

Az általános iskolásoknak (2000-2003) kiírt A-korcsoportban a Széchenyi István általános iskola (Budakeszi) együttese, a középiskolásoknak rendezett B-korcsoportban (1995-1999) pedig a Bálint Márton általános- és középiskola (Törökbálint) szerezte meg az Országos Diákolimpia aranyérmét. Mindkét együttesben a 4-4 játékos közül 3-3 kosaras az ELITE Basket kosarasa.

A négy csapattag közül hárman, Gonda Zsombor, Kereszturi Ákos és Szabó Márton, az ELITE Basket játékosai. 

Az eredetileg szabadtérre tervezett tornát a rossz idő miatt a Pécsi Tudományegyetem tornacsarnokában játszották le. Az országos döntőbe a kétszáznál is több induló közül nyolc jutott be, köztük a Budakeszi Széchenyi István általános Iskola csapata, amely a Bódi Ferenc által edzett ELITE Basket kadett gárdájára épült. A három ELITE-es mellett a pályafutását szintén az ELITE SE-ben kezdő, jelenleg a Vasasban kosarazó Csík Richárd volt a négyfős csapat tagja.

A törökbálinti Bálint Márton iskola csapata megnyerte a B33 Diákolimpia országos döntőjét Törökbálinton, a középiskolásoknak kiírt ún. „B" korcsoportban. Ezzel az általános iskolások után az idősebbeknél is nagy ELITE Basket siker született, hiszen a győztes kvartettből hárman, Dobos Márk, Horváth Kristóf és Nagy Adrián is junior együttesünk kosarasai. 

A hazai pályán játszó Bálint Márton iskola együttese a csoportmérkőzéseket – a parkolóban felállított pályán – veretlenül abszolválta, majd az időjárásra való tekintettel a mezőny bevonult a sportcsarnokba.

Az egyenes kieséses szakaszban sem talált legyőzőre az együttes, amely Szarvas Gábor, edző ELITE Basket Törökbálint junior csapatára épült. A három ELITE-es kosaras mellett Schweighoffer Balázs (Vasas) volt a négyes tagja.

Az elődöntőben a kecskeméti, majd a döntőben a debreceni gárda sem tudott megálljt parancsolni a Bálint Márton iskola diákjainak, akik így veretlenül nyerték meg az Országos Diákolimpiai döntőt.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!