Tenisz
Gálfi Dalma

Két-három olimpiai kvótával lenne elégedett a magyar evezősök új szövetségi kapitánya

Publikálva: 2020.12.17 Frissítve: 2020.12.18 Evezés

A jövőre halasztott tokiói olimpiát illetően két-három kvótával lenne elégedett Molnár Dezső, a magyar evezősök közelmúltban kinevezett új szövetségi kapitánya.

Az 54 éves Molnár Dezső a magyar szövetség hírlevelében elmondta: a mostani feladat „egy lehetőség” a számára ahhoz, hogy felérjen 25 éve tartó edzői pályafutásának csúcsára. Kiemelte: nehéz kihívás vár rá, mert Magyarország ugyan kis ország, de mégis sokféle metodika létezik benne.

– Szeretném ezt összefésülni és egységesíteni. Ez érinti a technikát, az edzéselméleti feladatokat is. Ugyanakkor a hozzáállást és a szemléletet is meg kell változtassam ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni. A rendelkezésre álló versenyzői állomány jelentős része alkalmas nemzetközi eredmény eléréséhez – mondta Molnár, akinek elődje, Szierer János szövetségi edzőként, elsősorban az adminisztrációs folyamatokban segíti majd a munkáját.

A magyar evezősöknek tavaly nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük a linzi világbajnokságon, erre az európai és a világkvalifikációs versenyeken lesz lehetőségük tavasszal.

– Az év végi Európa-bajnokságon nem tudtuk bizonyítani, hogy jó volt a felkészülés. Nagyon sok tényezőt kellett megvizsgálni ahhoz, hogy miért alakult így, én ezt megtettem és ennek megfelelően módosítottam a válogatási szisztémát. Továbbra is fenntartom, hogy két-három kvótára van reális esélyünk – közölte. Kiemelte: nem kilátástalan a helyzet, a legutóbbi olimpiára is a pótkvalifikációs versenyen szerzett kvótát két magyar egység, benne három evezőssel.

A szövetségi kapitány kifejtette: a decembert itthon végig evezik, januártól azonban – kisebb megszakításokkal – február végéig Törökországban edzőtáborozik az elit versenyzőkkel.

– Ott lesz egy meghívásos válogató verseny, ahol eldől, hogy ki állhat rajthoz a következő körben, a március 21-i, itthoni válogatón. Ezen a versenyen már olyan kis és speciális egységeket szeretnénk rajthoz állítani, amelyek jó eséllyel pályáznak az Európa-bajnoki részvételre és az európai olimpiai pótkvalifikációra – mondta.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!