Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Két döntetlent játszottak esportolóink a HPCL csúcsrangadóján

Publikálva: 2021.01.19 Frissítve: 2021.01.19 eSport

Nagycsapatunk maradt első osztály éllovasa, akadémistáink – a harmadik divízióban – három pontot szereztek a sereghajtótól.

HPCL I. osztály:

A Magyar Pro Clubs bajnokság kilencedik játéknapján első együttesünk a második helyezett Veszprém Futsal esport ellen lépett pályára.

A mérkőzés komoly jelentőséggel bírt a bajnoki címért folytatott harcban, hiszen a meccs előtt riválisunk nyolc ponttal  – és  két mérkőzéssel – rendelkezett kevesebbel. A bajnokságban lévő szoros végjáték elkerülése érdekében csapatunk célja a veszprém gárdával szembeni előny megtartása volt.

Riválsunk kiváló védelemmel rendelkezik, kevés gólt kaptak az idei kiírásban. Támadójátékukat beadásokra alapozzák, a szélről érkező labdákra érkeznek támadóik. A háromvédős rendszert nagyszerűen alkalmazzák, és teljes mértékben kihasználják a középpályán lévő fölényükből adódó lehetőségeket.

MTK Budapest esport–Veszprém Futsal esport 0-0

MTK Budapest esport: Kiss – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Nyári, Rácz – Horváth, Batik, Majorosi – Hajdú

Veszprém Futsal esport–MTK Budapest esport 0-0

MTK Budapest esport: Kiss – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Nyári, Rácz – Horváth, Batik, Majorosi – Hajdú

A találkozókat ITT nézhetik vissza.

Hálóőrünk, Bíró távollétében Kiss védte kapunkat, és ezt remekül tette. A védelem kisegítette fiatal középpályásunkat, így a száznyolcvan játékperc alatt egyszer sem forgott veszélyben újdonsült kapusunk remek mutatója. Vetélytársunk mindössze egy alkalommal próbálkozott lövéssel.

Támadóinknak több lehetősége is volt a győztes gól megszerzésére, azonban hol az ellenfél kapusa, hol egy hátvéd, hol a szerencse szólt közbe. Hajdú, Batik és Majorosi mellett a pontrúgásoknál magasan ívelt labdákkal keresett Fehér is komoly veszélyt jelentett a veszprémi kapura, a gól azonban elmaradt.

A két döntetlen következtében maradt a nyolcpontos differencia a felek között. A második helyet átvette a HELL Honvéd, akik mindkét találkozón nyerni tudtak a Puskás esport ellen, így jelenleg a bronzérmet érő harmadik pozíciót foglalja el a Veszprém Futsal esport.

Csapatunk továbbra is éllovas, és két játéknappal a vége előtt öt egységgel előzi meg a HELL Honvéd gárdáját.

A tabellát ITT tekinthetik meg.

HPCL III. osztály:

Akadémistáink a sereghajtó Fehérvár ellen léptek pályára, akik a játéknapot megelőzően huszonegy egységgel rendelkeztek.

A mérkőzések ITT nézhetőek vissza.

MTK Budapest FIFA Akadémia–Fehérvár 5-0 (Kőműves 6., 37., 69., Bazsó 66., Balogh 80.)

MTK Budapest FIFA Akadémia: BOT – Hrisztov, Czékus, Janković – Balogh, Szabó, Bondor, Kertész, Veréb – Bazsó – Kőműves

Az első találkozón Kőműves vezérletével nyertek – a gép által irányított kapussal felálló – ifistáink. Támadónk mesterhármasa mellett Bazsó és Balogh talált be a magabiztos sikerrel végződő összecsapáson.

Fehérvár–MTK Budapest Akadémia 2-1 (Elek 34., Cehmeiszter 82., ill. Kőműves 87.)

MTK Budapest FIFA Akadémia: BOT – Szabó, Czékus, Janković – Balogh, Hrisztov, Bondor, Kertész, Veréb – Bazsó – Kőműves

A visszavágón megváltozott a felállás, miután Hrisztov és Szabó helyet cserélt, ezzel a játék képe is módosult. Elek átlövése gólt ért, és védekezésre rendezkedett be a hazai együttes. Védelmi hibát kihasználva Cehmeiszter is betalált a 82. percben, ezzel eldőlt a találkozó sorsa. Kőműves szépíteni tudott a hajrában, azonban a hátralévő percekben mindent megtett vetélytársunk, hogy elkerüljék az egyenlítő gólt.

A pontvadászat állását ITT tekinthetik meg.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!